Til hovedinnhold

Nå vil Google smelte sammen bærbare PC-er og mobiltelefoner

Ny patentsøknad avslører spenstig konsept.

Timof/Shutterstock.com

Når det gjelder å fusjonere ulike typer teknologiske plattformer er det nok de såkalte hybrid-PC-ene, som kombinerer nettbrett- og PC-funksjonalitet, som er det mest kjente konseptet.

Som nettstedet GigaOM melder ser det imidlertid ut til at søkegiganten Google har et nytt hybrid-konsept på gang, nemlig muligheten til å kombinere en mobiltelefon og en bærbar PC.

Dette kommer frem i en ny patentsøknad fra selskapet. Det patentsøknaden ser ut til å beskrive er en form for smarttelefon som kan brukes sammen med en bærbar PC, tilsynelatende for å blant annet gi PC-en den samme nettfunksjonaliteten som mobiltelefonen.

En illustrasjon av det nye konseptet.Foto: patft.uspto.gov/

Settes inn i PC-en

Selve patenten har fått navnet «notebook computer and cell phone assembly». I søknaden står det at et av de praktiske formålene oppfinnelsen skal tjene er å sette brukere i stand til å bruke videokonferanse-tjenester ala Skype på en mer privat måte, ved at man kan bruke telefonen til selve video- og stemmeoverføringen, i stedet for kameraet og mikrofonen på PC-en.

Det er uvisst akkurat hva slags design Google ser for seg at konseptet skal ha, men mobiltelefonen skal altså kunne settes inn i PC-en og enkelt «sprette» ut igjen når man vil bruke den.

Det sies heller ingenting om hvilken programvare Google har tenkt å bruke med oppfinnelsen, men som GigaOM peker på er det nærliggende å tenke seg at selskapet ser for seg en form for fusjon av Android og Chrome OS. Sistnevnte er som kjent operativsystemet som brukes i Googles Chromebook-PC-er.

Flere tekniske detaljer om Google nyeste fremstøt kan du lese i selve patentsøknaden. Som alltid med patentsøknader er det for øvrig høyst uvisst om eller når konseptet faktisk vil bli realisert.

Vi har allerede sett lignende hybridkonsepter: Asus Padfone er en mobiltelefon som kan puttes inn i et nettbrett »

annonse