Til hovedinnhold

– Netflix er det eneste «problemet»

Overbelaster USAs bredbåndsnett 18 timer i døgnet.

Netflix/Teknofil.no

Massachusetts Institute of Technology (MIT) har publisert en foreløpig rapport om overbelastning i amerikanske nettverk, skriver Cnet News. Den viser at dette stort sett ikke er noe problem, med ett unntak: Netflix.

Rapporten er utarbeidet i samarbeid med interesseorganisasjonen US Congressional Internet Caucus for å kartlegge fakta i forbindelse med den pågående nettnøytralitetsdebatten.

Sakens kjerne er at bredbåndstilbyderne ønsker å ta mer betalt for tjenester som krever ekstreme mengder data, mens innholdsaktørene – og folk flest – frykter at en slik ordning vil drepe det åpne Internett.

Netflix er «problemet»

Ifølge MIT skaper egentlig Netflix overbelastning i nettene i rundt 18 timer om dagen. Derimot sørger avtaler som de Netflix har inngått med bredbåndstilbyderen Comcast til at overbelastningen i praksis forsvinner.

Ser man bort fra Netflix, er det få tilfeller av overbelastning å spore, ifølge rapporten. MIT har imidlertid kun undersøkt fire bredbåndstilbydere, og advarer derfor mot å generalisere altfor mye.

Vil belyse saken fra sin side

Netflix' innholdssjef Ken Florance sier til Cnet News at han både er enig og uenig med konklusjonen om at overbelastning i nettet ikke er særlig utbredt. Likevel hevder han at noen av de store bredbåndstilbyderne med vilje har degradert nettet sitt for å tvinge innholdsleverandører som Netflix til å betale for høyere- og mer stabile hastigheter.

Videre uttalte Florance at Netflix var villig til å samarbeide tettere med blant andre MIT for å belyse saken fra sin side. Dette er ifølge Cnet News litt oppsiktsvekkende, ettersom Netflix til nå har vært veldig tilbakeholdne med å dele sine egne data.

Hvilken av strømmetjenestene er egentlig best her i Norge?
Les vår store guide »

(Kilde: Cnet News)

annonse