Nyhet

– Netflix er det eneste «problemet»

Overbelaster USAs bredbåndsnett 18 timer i døgnet.

Massachusetts Institute of Technology (MIT) har publisert en foreløpig rapport om overbelastning i amerikanske nettverk, skriver Cnet News. Den viser at dette stort sett ikke er noe problem, med ett unntak: Netflix.

Rapporten er utarbeidet i samarbeid med interesseorganisasjonen US Congressional Internet Caucus for å kartlegge fakta i forbindelse med den pågående nettnøytralitetsdebatten.

Sakens kjerne er at bredbåndstilbyderne ønsker å ta mer betalt for tjenester som krever ekstreme mengder data, mens innholdsaktørene – og folk flest – frykter at en slik ordning vil drepe det åpne Internett.

Netflix er «problemet»

Ifølge MIT skaper egentlig Netflix overbelastning i nettene i rundt 18 timer om dagen. Derimot sørger avtaler som de Netflix har inngått med bredbåndstilbyderen Comcast til at overbelastningen i praksis forsvinner.

Ser man bort fra Netflix, er det få tilfeller av overbelastning å spore, ifølge rapporten. MIT har imidlertid kun undersøkt fire bredbåndstilbydere, og advarer derfor mot å generalisere altfor mye.

Vil belyse saken fra sin side

Netflix' innholdssjef Ken Florance sier til Cnet News at han både er enig og uenig med konklusjonen om at overbelastning i nettet ikke er særlig utbredt. Likevel hevder han at noen av de store bredbåndstilbyderne med vilje har degradert nettet sitt for å tvinge innholdsleverandører som Netflix til å betale for høyere- og mer stabile hastigheter.

Videre uttalte Florance at Netflix var villig til å samarbeide tettere med blant andre MIT for å belyse saken fra sin side. Dette er ifølge Cnet News litt oppsiktsvekkende, ettersom Netflix til nå har vært veldig tilbakeholdne med å dele sine egne data.

Hvilken av strømmetjenestene er egentlig best her i Norge?
Les vår store guide »

(Kilde: Cnet News)

Les også
Snart kan du trolig skjule filmene du ser på Netflix
Les også
Netflix, Facebook og flere ber myndighetene gripe inn
Les også
Netflix lager ikke sin egen avspiller
Les også
Denne strømmetjenesten har flest filmer og serier
Les også
Netflix satt opp prisen i Norge – i Danmark går den ned
Les også
I fremtiden blir filmprisen bestemt etter skjermstørrelsen
Les også
Bekreftet: Netflix blir dyrere i Norge
Les også
Nå strømmer Netflix i 4K til norske brukere
annonse