Tek.no

Nyhet iOS 9.3

Lyst på mer enn én Apple Watch?

I iOS 9.3 lar Apple deg pare flere klokker mot én iPhone – men trenger du flere klokker, egentlig?

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no/montajse
13 Jan 2016 17:30

For et par dager siden kunne vi melde om at Apple i den kommende oppdateringen iOS 9.3 endelig skulle introdusere nattmodus i sine nettbrett og mobiltelefoner. Nå er enda en nyhet som introduseres med oppdateringen kommet for dagen, men denne gangen handler det ikke først og fremst om iPhone eller iPad, men om Apple Watch.

Ifølge PhoneArena skal du nemlig fra og med iOS 9.3 kunne ha flere Apple Watch-enheter sammenkoblet med iPhonen din samtidig.

Bytter automatisk mellom forskjellige klokker

Skjermdump

Frem til nå har det ikke vært mulig å ha mer enn én klokke paret med en enkelt iPhone av gangen, men flere utviklere skal ha funnet muligheten for dette i betaversjonene av iOS 9.3 og Watch OS 2.2. Når oppdateringene omsider ruller ut, må du altså oppdatere både klokken og iPhonen for å få funksjonaliteten på plass.

Da vil du få muligheten for å pare flere klokker via et valg under den aktive klokken i Apple Watch-appen. Ved siden av klokkene vil det være et grønt ikon, som viser hvilken klokke som til enhver tid er aktiv.

Det vil også være en skyvebryter i appen, som lar deg skru av og på «Auto Switch». Denne funksjonen sørger for at telefonen automatisk bytter mellom forskjellige Apple Watch-enheter, alt ettersom hvilken du bruker.

Hvorfor i all verden skulle du trenge to epleklokker?

Espen Irwing Swang, Tek.no

For de der ute som måtte eie to Apple Watch-enheter er dette selvfølgelig gode nyheter. For resten av befolkningen er det imidlertid helt legitimt å spørre seg om hvorfor man i det hele tatt skulle trenge å eie flere epleklokker.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Prisen i seg selv burde skremme de fleste fra å kjøpe flere klokker. Legger du til at det ikke gir noen mening å gå rundt med flere klokker på armen samtidig, så har du god nok grunn til å ikke gå til innkjøp av klokke nummer to.

Som PhoneArena imidlertid poengterer, så vil nok funksjonaliteten være mest aktuell for kunder som har mye penger – og som dermed har råd til både en «pynteklokke» og en «hverdagsklokke». Slik kan du altså bruke en vanlig Apple Watch Sport om dagen, for deretter å ta på deg den gullprydede Apple Watch Edition når du skal på gallamiddag på kvelden.

Rent utover dette er det vanskelig å tenke seg stort flere bruksområder, men Apple vil nok uansett tjene mersalget endringen sannsynligvis vil medføre.

Neste generasjon epleklokke kan få en etterlengtet funksjon:
– Apple Watch får FaceTime-kamera »

(Kilde: PhoneArena)

annonse