Tek.no

Nyhet Amadeus Coperti

En god DAB-radio har blitt enda bedre

Nå kommer Amadeus-radioen med både Spotify og Bluetooth – og bedre lyd.

Kurt Lekanger, Tek.no
18 Juli 2015 06:30

Før jul testet vi DAB-radioen Amadeus ADIBTB14, som er et merke som selges av Expert. Nå har radioen kommet i en ny og oppgradert versjon.

Amadeus Coperti fås i fem ulike farger. Foto: Amadeus

Den nye modellen heter Amadeus Coperti, og har mange likheter med forgjengeren. Utseendet er ganske likt, og radioen fås i fem ulike farger. Den modellen vi fikk inn til oss var i knall rød «pianolakk». Det ser lekkert ut, men lakken får fort flekker fra fingeravtrykk. Det lå faktisk et par hvite hansker med Amadeus-logo oppi esken da vi åpnet den. Mest for moro skyld, sikkert – men uansett hvor dumt det så ut så fikk vi i hvert fall koblet opp radioen uten å legge igjen et eneste fingeravtrykk på den.

Spotify innebygget

En av nyhetene i den nye modellen, er at den nå kommer med Spotify innebygget. Dermed kan du logge deg på Spotify-kontoen din via menyene og strømme musikk og få tilgang til spillelistene dine direkte på radioen.

Betjeningspanelet er oversiktlig og greit. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Den andre store nyheten er at radioen har fått Bluetooth-støtte. Fra hovedmenyen til radioen velger du Bluetooth og deretter kan du koble til mobiltelefonen, PC-en eller nettbrettet ditt og bruke Amadeus-radioen som en trådløs høyttaler. Praktisk hvis du for eksempel vil strømme musikk fra telefonen din.

Betjeningen virket ganske lik den radioen vi testet før jul, men den litt trøblete programvaren vi testet med den gangen må ha blitt oppdatert – for nå gikk oppsettet av radioen uten problemer av noe som helst slag.

Bedre lyd

Baksiden. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Selv om radioen er ganske lik forgjengeren, får vi opplyst at høyttaleren er byttet ut og at «lydbildet skal være noe annerledes». Vi prøvde både den gamle og den nye radioen. Ingen av dem har imponerende lydkvalitet, men helt grei «kjøkkenradio-lyd». Og lyden i den nye modellen viste seg å være noe bedre enn lyden i den gamle.

Radioen har for øvrig fått en ny og litt forbedret fjernkontroll.

Prisen er oppgitt til 1995 kroner, og radioen vil lanseres i månedsskiftet juni/juli.

Les testen av den forrige modellen her »

Les også
Pure Evoke D6: Denne DAB-radioen er så pen at den kan få stå midt i stua
Les også
Pinell tilbakekaller radioene sine på grunn av brannfare
annonse

Les også