Til hovedinnhold

Microsofts HoloLens-briller koster 24 000 kroner - det vil Asus gjøre noe med

Skal utvikle en langt billigere variant av brillene.

Microsoft

Microsofts relativt avanserte «utvidet virkelighet»-briller HoloLens har hittil vært et ganske unikt produkt, men nå kan det se ut til at forbrukere får mer å velge mellom i dette segmentet. Som nettstedet Cnet melder jobber nemlig den taiwanske PC-produsenten Asus med sin egen HoloLens-variant.

Opplysningene stammer fra Asus-sjefen Jonney Shih og Microsofts Windows-sjef Terry Myerson. Asus skal bruke Microsofts teknologi i utviklingen av brillene, men produktet kan visstnok ende opp med å bli ganske annerledes.

Kan bli rimeligere

Microsoft selv har ennå ingen forbrukerutgaver av HoloLens på gang, men har derimot hittil kun presentert en utviklerversjon med en relativt stiv prislapp på 3000 dollar, eller cirka 24 000 kroner.

Microsofts kostbare HoloLens-briller kommer kanskje i en rimeligere utgave, takket være Asus. Foto: Microsoft

I lys av dette er Asus antakelig interessert i å lage en mer overkommelig, forbrukerrettet versjon av HoloLens. Selskapet har imidlertid ennå ikke avslørt akkurat hva slags form de nye brillene vil ta, så dette er fremdeles åpent for spekulasjon.

Microsoft på sin side har ikke sagt noe om hvorvidt de ønsker å lanserer en forbrukervennlig utgave, så at denne oppgaven overlates til andre aktører er ikke nødvendigvis helt usannsynlig.

Avansert produkt

HoloLens ble først avduket i januar i år, og baserer seg altså på «utvidet virkelighet»-konseptet, som innebærer å blande virkelige omgivelser med virtuelle elementer. Brillene inkorporerer all nødvendig maskinvare og kontrolleres ved hjelp av stemmen og bevegelse.

Produktet benytter en spesialdesignet prosessor som gir HoloLens mulighet til å forstå hvor du ser, hvilke håndbevegelser du utfører og til å kartlegge omgivelsene rundt deg i tre dimensjoner. Prosessoren mates med data fra avanserte sensorer i brillene som fanger opp alt hva du foretar deg.

Tidligere denne måneden presenterte Microsoft for øvrig en ny versjon av brillene som gjør det mulig å spille engasjerende action-spill ved hjelp av brillene, noe som trolig gjør en rimeligere forbrukerutgave enda mer attrativt.

Microsoft har nå presentert en nytt «utvidet virkelighet»-løsning: Den skal gjøre for flere mennesker å samhandle »

annonse