Til hovedinnhold

Google har skapt et system som kan spille spill alene

Den lærer stadig, og slår nå de beste menneskene i 29 spill.

I fjor kjøpte Google det London-baserte selskapet DeepMind, som jobber med noe de kaller «deep learning». Kort sagt går det ut på å lage kunstig intelligens som kan lære av feil og suksesser.

Nå har de gitt maskinene sine i oppgave å spille gamle spill.

Eksperter på Atari 2600-spill

Læringsalgoritmene har fått bryne seg på et utvalg på 49 forskjellige spill for Atari 2600, som ble den første virkelig populære spillkonsollen på markedet da den kom i 1977.

Når AI-systemet hadde ulike former for suksess i spillet fikk det en slags belønning tilsvarende godteriene vi gir hunder når de lystrer ordre.

Resultatet var at AI-systemet ble bedre og bedre, og faktisk bedre enn de beste menneskelige spillerne i 29 av spillene.

I spillet Video Pinball var datamaskinen 20 ganger bedre enn en profesjonell spilltester.

Dette er Atari 2600-spillet Breakout, som spilles av programvare basert på læringsalgoritmer DeepMind publiserte i 2013.

Målet er virkelige bruksområder

Til Bloomberg forklarer DeepMind-sjef Demis Hassabis at poenget ikke er å lage roboter som kan spille data, men datasystemer som kan motta en oppgave og selv finne den beste løsningen.

Hassabis trekker frem konseptet med selvkjørende biler som eksempel:

– Hvis programmet kan lære å kjøre bil i et bilspill, så kan det potensielt med noen små endringer kjøre en ekte bil. Det er det endelige målet.

Dette skal være første gangen noen har bygd et enkelt datasystem som kan lære så mange varierte oppgaver, men Hassabis understreker at vi fortsatt er mange tiår unna smarte, sci-fi roboter.

På kort sikt er DeepMinds neste mål å få datasystemet sitt til å lære å spille mer kompliserte tredimensjonale spill fra nittitallet.

Hvis datamaskinen blir ekspert på tredimensjonale krigsspill
Er vi da nærmere en fremtid der kunstig intelligens utsletter menneskeheten?

(Kilde: Bloomberg via TechCrunch)

annonse