Til hovedinnhold

Snart kan Apple begynne å produsere biler

Nye opplysninger underbygger rykter om at selskapet går inn i bilindustrien.

kaczor58 / Shutterstock.com

Den siste tiden har det begynt å dukke opp rykter om at Apple skal entre en industri som mildt sagt ligger et stykke utenfor selskapets kjernevirksomhet, nemlig bilproduksjon. Nå foreligger det atter nye opplysninger som peker i den retningen.

Nettstedet Apple Insider kan nemlig melde at Apple har ansatt en ny person med solid erfaring fra bilbransjen, nemlig Doug Betts.

Kvalitetssjef fra Chrysler

Ifølge LinkedIn-profilen hans skal Betts tidligere ha jobbet som kvalitetssjef for den store amerikanske bilprodusenten Fiat Chrysler Automobile (FCA), en stilling han hadde i syv år.

Kanskje er denne nylig observerte sensorteknologien en del av Apples ryktede bilsatsing. Foto: YouTube

Han skal også ha hatt kvalitetsrelaterte stillinger hos de japanske bilselskapene Toyota og Nissan. Apple har for øvrig vært i kontakt med FCA tidligere. Som Apple Insider meldte i mai hadde Apple-sjefen Tim Cook et møte med FCA-sjefen Sergio Marchionne for å diskutere bilteknologi.

Det er ikke kjent akkurat hva samtalene handlet om, men Marchionne kunne avsløre at Cook er interessert i en «innblanding» på bilmarkedet.

Underbygger tidligere rykter

Med dette har bilryktene uansett fått mer kjøtt på beina. I februar i år kunne vi melde om kilder som har hevdet at Apple var i gang med å utvikle sin egen elektriske bilmodell. Kildene fortalte at flere hundre ansatte jobber med prosjektet, som har fått navnet «Project Titan», og at det kan dreie seg om sen selvkjørende bilmodell.

I slutten av mai slapp også Apples visesjef Jeff Williams noen vage hint om en mulig bilsatsing under et intervju med nettstedet Recode. Williams uttalte at biler er den «ultimate, mobile enheten», og at Apple undersøker mange ulike markeder.

I tillegg har vi tidligere meldt om observasjoner av Apple-leide biler med avanserte sensor- og kamerarigger på taket, som noen eksperter antydet kunne dreie seg om testing av selvkjørende bilteknologi. Det kan imidlertid også ha dreid seg som innsamling av bilder til en Street View-konkurrent.

I mellomtiden skaffer Apple seg stadig nye patenter: Slik vil selskapet gi deg mer kontroll på mobilskjermene »

annonse