Tek.no

Nyhet

Her kommer Samsungs iPad Pro-konkurrent

Selskapet har et 12-tommers monster-nettbrett med Windows 10 på vei.

Samsung/Shutterstock/Tek.no, montasje
3 Jan 2016 20:00
Microsoft Surface Pro 4 er et proffbrett med penn.
Vegar Jansen, Tek.no

Store nettbrett ser ut til å være i vinden for tiden. I oktober dro Samsung sløret av Galaxy View, et kommende gigabrett på 18 tommer, og en måned senere dumpet både Apples iPad Pro og Microsofts rykende ferske Surface Pro 4 ned i postkassa vår til test. Spesielt de to siste konkurrerer om proffbrukernes gunst, og nå melder Pocketnow om at Samsung også vil hive seg med i kampen om disse.

Et nettbrett med modellbetegnelsen SM-W700 ble nemlig nylig WiFi-sertifisert, og samsvarer med en tidligere sertifisering fra det indiske teletilsynet, Zauba. Her oppgis en skjermstørrelse på 12 tommer, men ellers ingen andre spesifikasjoner.

Her er sertifiseringen fra Indias teletilsyn.
Skjermdump/Zauba

Lanseres på tirsdag?

Pocketnow mener imidlertid å kunne spå noen detaljer om nettbrettet. Det virker ifølge nettsiden logisk at dersom Samsung skal kunne konkurrere med iPad Pro og Surface Pro 4, så må 12-tommeren deres få nokså heftige spesifikasjoner. Dette betyr ifølge Pocketnow en spesifikasjonsliste som må inkludere noe i denne duren:

  • Skjerm: 12 tommer, Super AMOLED
  • Skjermoppløsning: 2 560 x 1 600 eller 3 840 x 2 400 piksler
  • Prosessor: Intel Core M (14 nm)
  • Minne (RAM): 4 GB
Samsung Ativ Tab 3 er det foreløpig siste Windows-nettbrettet fra Samsung som vi har testet her på huset.
Espen Irwing Swang, Tek.no

I tillegg vil nettbrettet mest sannsynlig bli levert med en skjermpenn, noe som nesten er nødvendig for at den skal appellere til proffmarkedet. Det snakkes også i gangene om at brettet faktisk vil være avduket allerede om én uke, for Samsung har allerede invitert til pressekonferanse 5. januar og også avslørt tre av produktene de skal lansere der. Kanskje et nytt Windows-nettbrett blir trumfkortet som skal skape litt blest rundt lanseringen?

Det skal for øvrig nevnes at Samsung også tidligere har produsert Windows-nettbrett, under varemerket Ativ Tab. Om det kommende nettbrettet også blir prydet med Ativ-navnet, gjenstår imidlertid å se.

Fikk du med deg denne saken?
Slik er iPad Pro – ekslusiv, kjempediger og svindyr »

(Kilde: Pocketnow)

annonse

Les også