Disse nye flysetene vil gjøre mange forbannet

Til tross for at du får mer albuerom.

Det franske selskapet Zodiac Aerospace er en av verdens største utstyrsleverandører til flybransjen. Nå har de designet noen nye flyseter som skal være plassbesparende for flyselskapene, og samtidig gi passasjerene mer albuerom, skriver Mashable. Det spørs likevel om ikke ulempene ved designet langt overgår fordelene.

Stirrekonkurranse, anyone?

Det nye treseterdesignet går nemlig ut på å snu setet til passasjeren i midten, slik at vedkommende sitter ansikt til ansikt med de som sitter ved midtgangen og ved vinduet. Passasjeren må dermed plassere føttene sine mellom setene til de to andre, noe som ikke nødvendigvis er så hyggelig for noen av de involverte.

Ikke minst ville øyekontakt med fremmede på flyet vært uunngåelig, noe som fort kan bli ukomfortabelt. Den som ender opp i midtsetet vil dessuten måtte sitte «feil vei» hele reisen, og det er det nok flere som vil synes er ubehagelig.

Foreløpig bare et konsept

Heldigvis er dette foreløpig bare et konsept som Zodiac Aerospace har tatt patent på. Mashable minner om at det fortsatt er opp til flyselskapene om de ønsker å prøve ut de nye setene i sine fly.

Airbus har tidligere tatt patent på ståplasser i fly, men heller ikke den tilsynelatende idiotiske ideen har heldigvis blitt gjort til virkelighet ennå.

Vi liker derimot dette designet MYE bedre:
Fremtidens flyseter kan få innebygd touch-skjerm og beinplass for alle »

(Kilder: Mashable, Zodiac Aerospace)

Les også
Ta heisen opp på flytaket
annonse