Nyhet

Logitech lanserer tastatur som både er tynt og mekanisk

Et kompromiss for skrivende gamere?

Logitech, som jo har god fartstid som tastaturprodusent, slipper nå to nye mekaniske tastaturer som i første omgang markedsføres mot spillere.

Men med tanke på at de er å få med tre forskjellige typer brytere, vil vi tippe at de vil kunne interessere alle som er ute etter en bedre tastaturopplevelse.

For i motsetning til mekaniske spilltastaturer flest, er de nye modellene relativt beskjedne i størrelse og er dessuten utstyrt med lavprofilsbrytere i Romer GL-klassen, som da er lagd av Logitech selv.

Disse bryterne kommer altså i lineære, taktile og «klikkbare» varianter, noe som kan sammenlignes med henholdsvis Cherry MX Red, Brown og Blue.

G915 Lightspeed

Av de to nye modellene er Logitech G915 Lightspeed den dyreste, med en veiledende pris på 2500 kroner i skrivende stund. For disse kronene får du et tynt tastatur i aluminiumsskall med tilsvarende lave brytere og trådløs tilkobling via en dongel og Logitechs Lightspeed-teknologi.

GL-bryterne skal ha kun halve høyden av standard Romer G-brytere og være 25 prosent raskere å trykke ned – med en vandreavstand på 1,5 millimeter før innslag, mot 2,0 millimeter på vanlige brytere.

Når det gjelder Lightspeed-teknologien skryter Logitech av en rapporteringsrate på kun ett millisekund, altså ett tusendels sekund.

Videre skal tastaturet tåle åtte timers bruk hver dag i 135 dager før det må lades – så sant du ikke lar deg friste til å kjøre fullt lysshow. Med en eller flere av de 16,8 millioner fargene i aksjon, synker dog batteritiden til kun tolv dager.

G815 Lightsync

Hvis du ikke trenger – eller ikke ønsker – et trådløst tastatur, er Logitech G815 Lightsync alternativet som både sparer deg for fem hundre kroner og gjør at du slipper å tenke på batterikapasiteten.

I tillegg har tastaturet en egen USB 2.0-port som byr på alle muligheter takket være 100 prosent passthrough via egen kabel.

Ellers byr G815 på de samme mulighetene som G915, med valget mellom forskjellige typer brytere, fem dedikerte og programmerbare G-taster og så mye RGB-belysning du bare orker.

Både G915 og G815 skal være å finne i butikkene fra i dag av.

Trenger vi Office-tast?
Microsoft vurderer å bytte ut meny-tasten >>>

(Kilde: Logitech)

Les også
To legendariske mus som bare nekter å gi seg
Les også
Logitechs nye gaming-høyttalere lyser opp veggen bak seg
Les også
Slik fungerer mekaniske tastaturer
annonse