Tek.no

Nyhet

Intels kommende toppmodeller røpet i pressemelding

ASRock glapp Broadwell-E-navnene før tiden.

Intel / Shutterstock
13 Apr 2016 14:00

Taiwanske ASRock – som for øvrig er et slags datterselskap av Asus – er nok mest kjent for å snekre sammen små datamaskiner og gode hovedkort.

I sistnevntes tjeneste slapp de i går informasjon om at hovedkortene med X99-brikkesett, som da er ment for Intels ekstremplattform Haswell-E, kun trenger en BIOS-oppdatering for også å være kompatible med den kommende Broadwell-E.

Dette er jo gode nyheter, men ettersom Broadwell-E enn så lenge ikke er offisielt sluppet, er også informasjonen om de faktiske prosessorene hemmeligstemplet. Sånn sett gikk ASRock på en liten blemme når de kunne fortelle om støtten for flaggskipet Intel Core i7-6950X og de tre andre i «Broadwell-E-gjengen»: i7-6900K, i7-6850K og i7-6800K.

Ti kjerner, tjue tråder

Årets tøffeste 14-nanometers prosessor ment for den gjengse forbruker kommer altså til å bli Core i7-6950X, og vil også være Intels første tikjernede prosessor ment for dette markedet. Prosessoren vil naturligvis være overklokkbar og støtte Hyper-threading, som gjør at hver fysiske prosessorkjerne vil kunne fungere som to logiske kjerner.

ASRock

ASRock røper ingen detaljer utover dette, men i følge tidligere lekkede spesifikasjoner snakker vi videre om 25 MB cache eller bufferminne, 3,0 GHz klokkefrekvens og turbomodus opp til 3,5 GHz. Den skal bruke strøm også – det ryktes om 140 watt TDP.

Prislappen på herligheten? Rundt 1500 amerikanske dollar summes det om i mørke kroker.

Neste prosessor på Broadwell-E-lista blir også ganske heftig, dersom altså de ubekreftede spesifikasjonene stemmer. For 1000 dollar får du da en Core i7-6900K med åtte kjerner, seksten tråder, tjue megabyte cache og turbomodus som tar den fra 3,2 GHz til 3,7 GHz når forholdene ligger til rette for det. Også her snakker vi nok om en TDP på 140 watt, så ikke glem å legge litt penger i en god kjøleløsning.

De reseerende to prosessorene skal etter sigende være sekskjernere med 15 MB cache, noe som gir dem en langt mer anstendig pris – rundt 550 dollar for i7-6850K og 390 dollar for i7-6800K. Her vil den store forskjellen være klokkefrekvensen, som skal ligge på 3,6 til 3,8 GHz for i7-6850K og på 3,4 til 3,6 GHz for i7-6800K.

Det er forventet at Intel vil dra sløret av Broadwell-E under årets Computex-messe i Taiwan. Computex finner som vanlig sted den første uka i juni måned, og Tek vil naturligvis være på plass.

Trenger du ikke seks, åtte eller ti kjerner?
Skylake er en annen oppgraderingsmulighet >>>

(Kilde: Pressemelding | Digital Trends)

Les også
Intel Core i7-6950X: Vi har testet Intels nye ekstremprosessor med ti kjerner
Les også
Ny arkitektur og nye Pentium- og Celeron-prosessorer fra Intel
Les også
Intels neste prosessorplattform kommer allerede neste år
Les også
Intel snur om overklokking
Les også
Intel drøyer til 2020 med neste krymping
Les også
Intels neste ekstremprosessor blir forsinket
annonse

Les også