Til hovedinnhold

Mange Nexus-brukere sliter etter å ha oppgradert til Android 7

Omstartslooper og batteritrøbbel.

Espen Irwing Swang, Tek.no

At oppgraderinger til nye operativsystemversjoner ikke alltid går helt smertefritt er en kjent sak, og nå ser det ut til at heller ikke Android 7-oppgraderingen har vært helt problemfri for alle. Det melder nettstedet Android Authority.

Flere brukere melder nemlig nå at deres Nexus 5X-telefon blir stående fast i en omstartsloop etter oppgraderingen til Android N.

Inntreffer etter en stund

Feilen skal arte seg ved at telefonen først ser ut til å fungere som normalt, før den deretter krasjer en stund senere, og deretter vilkårlig begynner å starte på nytt. Brukere melder at det kan ta alt fra noen timer til dager før problemet inntreffer.

Nexus 6P tappes for strøm ekstra raskt etter oppdateringen, ifølge noen brukere.
Espen Irwing Swang, Tek.no

Google har selv bekreftet at problemet eksisterer. I et svar på hjelpeforumet for Nexus skriver en Google-representant at de er i ferd med å undersøke saken, men at det utelukkende dreier seg om et maskinvarerelatert problem, hva nå enn det betyr.

Også problemer med Nexus 6P

I hjelpeforumet foreslås det mange ulike løsninger på problemet, for eksempel i simpelthen rulle tilbake til Android 6, men del har hittil ikke klart å finne en løsning på de vilkårlige omstartene. Google jobber altså med saken, så trolig vil det komme mer informasjon, og eventuelt en fiks, ganske snart.

Samtidig skal også den andre Nexus-modellen, Huawei Nexus 6P, oppleve problemer. Som blant andre Ubergizmo melder har flere brukere meldt at 6P-modellen tappes for strøm mye raskere enn vanlig etter Android 7-oppdateringen.

Den australske mobiloperatøren Vodafone skal ha holdt igjen Android 7-oppdateringen som et resultat av rapportene. Det er imidlertid uvisst hvor utbredt dette problemet er, og Google skal ikke ha kommentert saken.

LG V20 er blant de første mobilene med Android 7 ferdig installert: Det er imidlertid ikke sikkert den kommer til Norge »

annonse