Til hovedinnhold

Samsungs nye «VR-briller» gjør PC- og mobilskjermen overflødig

Se videoen av konseptet som overfører bildet fra mobilen og PC-en til et par briller.

Samsung

Mobile World Congress nærmer seg med stormskritt, og i den forbindelse har produsentene begynt å gi publikum smakebiter på hva vi har i vente. Nå har Samsung lettet på sløret om et nytt produkt fra deres Creative Labs-avdeling, som spesialiserer seg på oppfinnelser litt utenom det vanlige.

Det nye produktet er et par virtuell/utvidet virkelighet-briller som rett og slett legger til rette for «skjermløs» bruk av mobiltelefoner og PC-er.

Løsriver brukeren fra skjermen

Samsung har gitt konseptet det beskrivende navnet Monitorless. Brillene fungerer ved å overføre bildene fra mobilen eller PC-en til brillene, slik at du ikke er bundet av skjermene. Meningen er at man skal bruke brillene både til vanlige oppgaver og til blant annet spilling.

Brillene skal enkelt kunne veksle mellom virtuell og utvidet virkelighet.
Samsung

Brillene har innebygget prosessor, projektor og Wi-Fi Direct-støtte, i tillegg til høyttalere og batteri. Projektoren projiserer bildene på glasset foran øynene, tilsynelatende litt på samme måte som vi har sett hos blant annet Google Glass.

Veksler mellom virtuell og utvidet virkelighet

Produktet skal kunne veksle fritt mellom «virtuell» og utvidet virkelighet, hvor førstnevnte innebærer at skjermbildene dekker hele brilleglasset, men sistnevnte altså plasserer bilder over den virkelige bakgrunnen. Dette er mulig ved hjelp av såkalt «elektrokromisk» glass, det vil si glass som kan veksle mellom å være gjennomsiktig og ikke gjennomsiktig.

Utover dette foreligger det ennå ikke så mange tekniske detaljer om Samsungs nye konsept, men brillene skal altså vises frem på Mobile World Congress-messen om få dager, hvor vi kommer til å ha to journalister på plass.

Under kan du se en demonstrasjonsvideo av konseptet.

Samsung skal kanskje blåse nytt liv i den eksplosive telefonen Galaxy Note 7 »

annonse