Nyhet

Apple skal trolig lansere en nesten rammeløs iPad denne måneden

Vil få større skjerm og mindre rammer, ifølge kilder.

Den opprinnelige utgaven av Apples muskuløse nettbrett iPad Pro ble lansert høsten 2015, og siden har det bare kommet én ny utgave, nemlig den 9,7 tommer store lillebroren. Nå ser det ut til at nye versjoner av Pro-nettbrettene er rett rundt hjørnet.

Nettstedet MacRumors har nemlig vært i kontakt med en «velrenommert» kilde i forsyningskjeden som hevder at Apple skal vise frem nye produkter allerede denne måneden, hvorav nye iPad Pro-nettbrett er blant nyhetene.

Større skjerm, samme iPad-størrelse

Det skal dreie seg om tre nye modeller. Den ene skal by på en ny skjermstørrelse på 10,5 tommer og befinner seg dermed mellom de eksisterende variantene, og denne skal også få ekstra tynne rammer, ifølge kildene.

Illustrasjonsbilde.

I tillegg svirrer det rykter om at 10,5-tommeren ikke kommer med fysisk hjemknapp, og sammen med den smale rammen skal dette innebære at nettbrettet får samme ytre dimensjoner som 9,7-tommeren.

De to øvrige, nye iPad Pro-modellene skal bli oppgraderte versjoner av dagens 12,9- og 9,7-tommere, men det er uvisst akkurat hva oppgraderingen innebærer. De nye opplysningene underbygger tidligere rykter om at Apple skal lansere tre nye iPad Pro-nettbrett i neste omgang, som vi rapporterte om i fjor høst.

Ny iPad Mini

I tråd med disse tidligere ryktene hevdet av noen MacRumors kilder for øvrig at Apple også har en ny iPad Mini på gang. Denne skal få en størrelse på 7,9 tommer og blir altså en oppfølger til iPad Mini 4.

Det er ventet at Apple skal avholde en offisiell lansering av de nye produktene allerede denne måneden, mest sannsynlig mellom 20. og 24. mars, ifølge MacRumors kilder. Apple har tidligere hatt pressearrangementer med nye produktlanseringer i mars, men som MacRumors peker på har pressen i skrivende stund ennå ikke mottatt noen invitasjon til et slikt arrangementet.

Apple vil lage en enhet du kan rulle sammen og putte i lommen »

Les også
Glem Surface Pro og iPad Pro – dette kan bli den nye kongen på haugen
Les også
Tre nye iPad Pro kan være på vei i neste runde
Les også
– Apples nye iPad blir en mini-versjon av iPad Pro
annonse