Tek.no

Nyhet

Operer inn øyeimplantat med HD-kamera

Tanya Marie Vlach mistet øyet i en bilulykke, nå ønsker hun å  erstatte det med kamera

14 Juli 2011 18:31

En bionisk kropp, altså en kropp bestående av mekaniske og elektroniske deler, er noe vi kun ser i science fiction-filmer. Men med dagens avanserte teknologi kommer vi stadig nærmere denne drømmen. Tanya Marie Vlach er en av dem. Hun mistet sitt venstre øye etter en bilulykke for seks år og har måttet leve med en protese for å erstatte det. Og til tross for det naturtro inntrykket protesen gir, vil den aldri kunne erstatte synet hun hadde før ulykken.

Nå håper hun å få nok hjelp fra både leger, ingeniører og vanlige mennesker for å få drømmen oppfylt, nemlig muligheten til å kunne bruke protesen som kamera, melder hun på sin nettside.

Skal bygges inn i protesen

Selv om dette prosjektet aldri vil kunne gi henne synet tilbake, er San Francisco-damen allerede i gang med å motta en rekke donasjoner fra givere over hele verden. Selve jobben med utvikling av kamera, og oppfølging vil koste minst 15 000 dollar. Så langt har hun klart å samle 5400 dollar, men hun trenger alle pengene innen august, meldes det på nettsiden.

Imidlertid er det den tekniske biten som vil være den vanskelige delen av prosjektet.

– Det vil være en stor utfordring å få inn all den teknologien som kreves inn i en protese av den størrelsen, sier hun.

For å få til et fungerende mekanisk øye vil hun måtte trenge et HD-kamera på hele 720p. Den vil også måtte ha en innebygd trådløs sender og kunne ta opptak i MPEG4. Den bør også tåle vann og kunne fokusere. Bildene vil bli sendt trådløst til en mobil app, og hun vil kunne ha muligheten til å fange stillbilder ved hjelp av en blink-aktivert sensor.

Vi synes ideen er veldig god, men lurer på hvor lenge det vil ta før muligheten til å kunne koble et kamera inn i hjernen vil være mulig. Dette prosjektet er ihvertfall et skritt i riktig retning. Les mer om prosjektet på Vlachs hjemmeside.

annonse

Les også