Til hovedinnhold

HTC Scorpion med 1,5 GHz Snapdragon

Finn Jarle Kvalheim

HTC-lekkasjene vil ingen ende ta. Nå har en lekket fil avslørt en ny kraftplugg fra mobilprodusenten.

Det dreier seg om en såkalt build-fil. Når man skal tilpasse programvare til å kjøre på en gitt type maskinvare må koden, altså bokstaver og tall tilpasses enheten man skal kjøre programvaren på. Prosessen kalles kompilering, og en build-fil styrer denne prosessen.

I slike filer er det vanlig å ta med detaljer om hvilke filer det er man jobber med, hvor de skal og hvilke forhold de har til hverandre. Filene pleier også å inneholde store mengder meta-data, altså informasjon om dataene og prosessen.

Nettstedet Mobile Crunch rapporterer om en lekket build-fil med en del interessant informasjon i.

Scorpion eller Olympian

Av de viktigste detaljene i filen er navn på enheten og prosessortypen som vil drive den. Filen refererer både til et "ro.product.name" og "ro.product.model". Disse er henholdsvis satt til "htc_scorpion" og "HTC Olympian". Modellen det er snakk om vil altså hete enten Scorpion eller Olympian.

Prosessor-referansen kommer i form av tekstlinjen "ro.product.board=cortex1.5ghz". Det skulle altså etter alle solemerker dreie seg om Qualcomms nylig annonserte Snapdragon-prosessor ved 1,5 GHz klokkefrekvens.

Mulig Android 2.2

Build-filen kan også avsløre at Scorpion skal kjøre en ny versjon av Android. Det refereres nemlig til en versjonskode som ikke tidligere er brukt. Android 2.1 er foreløpig den nyeste inkarnasjonen av Googles operativsystem, og befinner seg blant annet i Nexus One.

Ulempen med lekkasjer av bare build-filer er at det er veldig lett å forfalske dem. I praksis behøver man lite annet enn en tekstbehandler og litt kreativitet for å dikte opp en voldsomt heftig mobil.

Ny Snapdragon i drift allerede?

Den senere tid har det stormet litt rundt HTC med påstander om at selskapet setter ut falske rykter for å hindre konkurrentene i å vite hva de jobber med. Dessuten er det ikke forventet at den oppdaterte Snapdragon-prosessoren skal dukke opp før rundt nyttårstider.

Dersom HTC skal ha noen nytte av en spesialkompilert utgave av Android nå, antyder det at de allerede er i besittelse av et eller flere eksemplarer av prosessoren.

Dette faller sammen med rykter om HD2s oppfølger HD3, som av flere nettsteder langt på vei er avvist som feilaktige. En av de viktigste årsakene til skepsisen er den uventet tidlige referansen til neste generasjon Snapdragon.

(Kilde: mobilecrunch.com)

annonse