Til hovedinnhold

Toshibas nye alt-i-ett-maskin gjenoppliver VHS

Japanske Toshiba var lenge den sterkeste støttespilleren til HD DVD-formatet som gikk tapende ut i duellen med Blu-ray, men har senere gått over til å produsere egne Blu-ray-spillere. Nå gir de ut en vidunderboks som i tillegg tar det gamle, analoge videoformatet VHS.

D-BW500 er navnet på den nye maskinen som kan skryte av å kunne spille av Blu-ray, DVD og VHS, samt ta opp alle formatene på en 320 GB stor harddisk. Man kan med andre ord velge om man vil kopiere en VHS-kassett over til Blu-ray, DVD eller harddisk, noe som er hendig med tanke på hjemmevideoer eller filmer som ikke har dukket opp på digitale formater ennå.

Den kombinerte spilleren/opptakeren vil i tillegg har støtte for SD/SDHC-kort for avspilling av AVCHD og JPEG, en REGZA-link og en dobbel digital TV-tuner. En USB-inngang følger også med, men det er likevel ingen mulighet til å kunne spille av eksterne harddisker via denne.

Toshiba D-BW500 blir dessverre kun tilgjengelig i Japan i første omgang, til en prislapp på 860 dollar, eller 4900 kroner.

(Kilder: Akihabaranews, CrunchGear, TFTS)

annonse