Til hovedinnhold

Galaxy S2 krymper

Mobiloperatøren 3 var kjent for å være tidlig ute med 3G-dekning i Sverige, men operatøren har også et betydelig nærvær i Storbritannia. De lekkede plansjene som viser Samsung Galaxy S2 Mini stammer altså fra 3s britiske avdeling.

Til tross for navnet, vil skjermen i Galaxy S2 Mini ifølge plansjen bli hele 3,7 tommer stor. Dermed dreier det seg ikke om noen bitteliten telefon, slik Sony Ericssons Xperia X10 Mini er. Her er det snakk om en noe mindre versjon av Samsung Galaxy S2 som ble lansert under Mobile World Congress i februar.

Snapdragon?

Hjernen i Galaxy S2 Mini vil være en prosessor på 1,4 GHz, men det er usikkert hvilken type prosessor dette vil bli. Nettstedet gsmarena.com spekulerer i at dette kan være samme type prosessor som står i HPs Pre 3 - altså en enkeltkjernet Snapdragon-brikke fra Qualcomm.

De øvrige spesifikasjonene er omtrent slik vi forventer fra en telefon i de øvre prisklassene. Et kamera med fem megapikslers oppløsning skal gi store nok bilder, og super-3G vil også være på plass.

Ifølge plansjen skal Galaxy S2 Mini være i salg allerede fra april.

Ny Symbian-modell fra Nokia

På planen står også en annen modell som ikke er lansert ennå. Nokia X7 har vært på ryktebørsen en stund, men enkelte rykter skulle også ha det til at modellen var utsatt eller avlyst. Nå ser det imidlertid ut til at den kan dukke opp i løpet av juni.

Spesifikasjonsmessig er X7 en krysning av N8 og E7. En stor OLED-skjerm på 4 tommer med Nokias nHD-standard, altså en oppløsning på 640 x 360 piksler, pryder fremsiden av telefonen. Kameraet på baksiden har en oppløsning på åtte megapiksler, og det har også autofokus.

Telefonen skal videre være utstyrt med Symbian^3 og den skal støtte opptak av høyoppløst video.

Det hører selvsagt med til historien at ingen av disse modellene er bekreftet av sine respektive produsenter i skrivende stund.

(Kilde: gsmarena.com)

annonse