Corsairs kontrollsenter er lansert

Corsairs kontrollsenter for maskinen din, "Link", ble for første gang vist frem på CES-messen den første uken av 2011. Et par måneder senere kunne vi prøve en prototype, og nå er løsningen endelig offisielt lansert.

Styrer "alt"

Corsair Link er et sett med små moduler som sammen utgjør en kontroll- og overvåkningsenhet for maskinen din. Du skal kunne hente ut all mulig data fra det meste, både vifter, minnet, strømforsyninger, kjøleløsninger også videre. Temperatur, rotasjonshastighet, strømforbruk, spenninger og mye mer settes i system. I tilegg kan du slenge på ett og annet lys.

Kort fortalt vil Corsair legge opp til den ultimate styringen av din maskin.

De siste årene har Corsair lagt inn en liten kontakt på flere av deres produkter som er koblingen mot "link". Vannkjøleren H60 og flere av minnemodulene i Vengeance-serien er eksempler på dette.

– Med Link vil vi gi brukerne full kontroll på det meste i maskinen, samlet i ett felles program. Det finnes et hav av forskjellige løsninger der ute for enkeltkomponenter, men ingen samler disse på samme måte som Link kunne Gareth Ogden, teknisk markedsføringssjef i Corsair, fortelles oss under CeBIT-messen i mars.

Modulbasert

All den informasjonen Link samler inn, kan du selv organisere i en egen programvare der det er lagt opp til at du bestemmer mye selv.

Derfra slutter all programvaren. Resten av systemet er basert på små moduler, der "Commander" er selve hjertet. Denne setter du en en ledig 3,5" brønn i kabinettet. Til denne kobler du igjen en rekke små moduler eller sensorer avhengig av formålet.

Node for kjøling til venstre, node for belysning til høyre

Små noder plasseres fritt i kabinettet der de passer. På noden for kjøling kan du koble til fem vifter samt ytterligere fire viftesensorer og tre temperatursensorer. Noden for belysning har to utgangskanaler som hver kan kontrollere opp mot 33 lysstriper. Lysdiodene Corsair selger med settet lyser i alle regnbuens farger, og igjen er det opp til deg hva du ønsker.

Pris og tilgjengelighet

Link skal være tilgjengelig via samtlige av Corsairs kanaler, noe som inkluderer Norge, i løpet av juli. I første omgang er det snakk om to startpakker, men hvert eneste komponent vil trolig bli fritt tilgjengelig over tid.

En startpakke med hovedmodulen, programvare og noden for kjøling har en veiledende pris på $99 USD. Den andre startpakken inneholder i tillegg noden for belysning, og har en veiledende pris på $139 USD. Her i Norge kan dette fort bety rundt 700-800 kroner for det billigste settet, og 1050-1150 kroner for den største pakken.

Under følger et par bilder som fulgte med i pressemeldingen fra Corsair.

Les også vår sniktitt på Link, mars 2011

(Kilde: Corsair, pressemelding)

Kontaktside, node for belysning
Kontaktside, "Commander"
Lysstripe
Node for belysning, topp
Les også
Vi ser på Corsair Link
Les også
Corsair planlegger kontrollsenter
annonse