Til hovedinnhold

– Galaxy Tab kommer i 10 tommer

Samsung og Apple har valgt å angripe nettbrettmarkedet fra hver sin kant. Mens iPad har fått en relativt stor og romslig 10-tommers skjerm som gir god oversikt, har Samsungt valgt å lage Galaxy Tab halvparten så stor med en 7-tommers skjerm, så den passer i jakkelommen.

Blåser opp størrelsen
Nå jobber imidlertid Samsung med en variant av Tab med den samme 10-tommers skjermen som iPad, har en snakkesalig representant avslørt ovenfor Silicon Tech Republic. Den forstørrede modellen er planlagt ut på markedet allerede i begynnelsen av neste år, kunne representanten fortelle.

Samsungs representant har i etterkant valgt å trekke tilbake uttalelsen, men selskapet har aldri lagt skjul på at de ønsker å tilby Tab i flere størrelser, så det er god grunn til å ta den opprinnelige uttalelsen for god fisk.

Vi vet foreløpig ingenting om hva som vil være nytt i en 10-tommers variant, men Samsungs mobilsjef, J K Shin, har tidligere uttalt at dagens versjon av Android ikke passer for større skjermer. Det vil derfor være naturlig om storebror bruker versjon 3.0 (Android "Gingerberbread"), som er ventet å lanseres mot slutten av året.

Optimistiske
Samsung tror Tab vil bli en storselger, og anslår å ha solgt 10 millioner enheter i løpet av det første året på markedet. Mange er imidlertid skeptiske til den høye prisen på over 6500 kroner, og britiske forhandlere har allerede kuttet Tab-prisene sine betraktelig.

Det går også rykter om at Apple jobber med en 7-tommers variant av sin iPad. Det er en naturlig utvikling å tilby samme modell i et spenn av skjermstørrelser etter kundens behov, slik vi er vant til med bærbare datamaskiner.

Dette er forskjellen på nettbrettene:
Duell: iPad vs Galaxy Tab

annonse