Til hovedinnhold

Disse kan vinne Gulltasten 2009

Med Gulltasten 2009 bare to dager unna er den norske mobilbransjen spent på hvem som kommer til å ta med seg de ettertraktede Gulltasten-prisene med seg hjem. I 15 forskjellige kategorier, med over 100 forskjellige nominerte er det stor rift om prisene. Under finner du de nominerte med begrunnelse.
Årets multimediemobil
Mobiltelefoner er ikke lenger rene mobiltelefoner. De er heller ikke lenger dedikerte musikkmobiler eller kameramobiler. Nå kombineres enorm multimediefunksjonalitet i én terminal. Juryen vil finne den beste multimediemobilen på markedet det siste året, som utmerker seg på behandlingen av multimedialt innhold.
Apple iPhone 3GS
HTC Touch HD
Samsung Omnia HD
Sony Ericsson Satio
Sony Ericsson W995
Årets musikkmobil
Prisen for årets musikkmobil går til telefonen som utmerker seg på lydkvalitet, brukervennlighet og pris. I tillegg har juryen vurdert mobilens totale inntrykk og funksjoner, og lagt vekt på konvergensen mellom musikkspiller og telefon.
Apple iPhone 3GS
HTC Hero
Nokia 5800 XpressMusic
Sony Ericsson Aino
Sony Ericsson W995


Årets kameramobil
Kameramobilene er i ferd med å utvikle seg til en reell trussel mot de tradisjonelle digitalkameraene, og brukes i dag til langt mer enn bare å sende MMS-bilder. Med direkte tilgang til Internett kan mobilkameraene by på funksjoner som e-post og blogging. Årets mobilkamera er en kåring av den mobiltelefonen som på best måte kan dekke ditt behov for et enkelt og raskt tilgjengelig digitalkamera.
Nokia N86
Samsung Omnia HD
Samsung Pixon 12
Sony Ericsson Satio
Sony Ericsson Aino
Årets designmobil
Design spiller en vesentlig rolle når vi skal velge mobiltelefon. Mindre størrelse kombinert med økt funksjonalitet stiller store krav til designerne. Årets designmobil er en kåring av den mobiltelefonen som best kombinerer form og funksjonalitet med vårt behov for å smykke oss med mobiltelefonen.
HTC Hero
LG BL40
LG GD900 Crystal
Samsung Omnia HD
Sony Ericsson Aino


Årets businessmobil
Her kåres den mobiltelefonen som best ivaretar den mobile arbeiderens behov. Blant de viktigste ingrediensene er muligheten for å løse kontoroppgaver også på steder og i situasjoner der det er upraktisk å bruke en bærbar PC, men som lar deg bruke mobil e-post, dokumentbehandling og såkalt device management.
HTC Touch HD
HTC Touch Pro 2
Nokia E72
Nokia E75
Nokia N97
Årets mobiltilbehør
Etter hvert som mobiltelefonen har blitt en viktig terminal for langt mer enn bare telefonsamtaler og tekstmeldinger har tilbehør til mobilen blitt viktigere og viktigere. Juryen vil kåre en vinner ut fra den enorme mengden tilbehør som skal gjøre hverdagen for mobilbrukeren både enklere og bedre.
Nokia BH-904
Nokia BH-905
Altek Lancing Boom Box
Invisible Shield
Canon ES30 fotoprinter
Årets privatforhandler
Prisen går til den privatforhandleren som kan vise til kunnskapsrike medarbeidere, god kundebehandling, et bredt produktspekter og genuin interesse for å utvikle sin forretning til å bli noe mer enn bare et utsalgssted.
Telekiosken Oslo City
Komplett.no
Telebutikken Jernbanetorget
Telehuset Lagunen
Telekiosken Liertoppen
Årets businessforhandler
Prisen går til den businessforhandleren som kan vise til kunnskapsrike medarbeidere, god kundebehandling, et bredt produktspekter og genuin interesse for å utvikle sin forretning til å bli noe mer enn bare et utsalgssted.
Nordialog Skøyen
Telehuset Forus
Officer Trondheim
Klart Svar Ryen
Mobildata Borg
Årets operatør
Gulltasten vil gå til den av operatørene som har utmerket seg mest positivt i løpet av det siste året. Her gjør juryen en totalvurdering basert på dekning, tilbud, dynamikk, nyvinning, enkle løsninger og kundeservice.
Chess
NetCom
One Call
Tele2
Telenor


Årets operatørtjeneste
Prisen årets operatørtjeneste går til det produktet, det abonnementet, den tjenesten eller den mobilløsningen som har utmerket seg best i løpet av det siste året.
NetCom Connect Kontant
NetCom Music Player
One Call 99 øre data
Talkmore Fastpris SMS
Tele2 Mobilsurf
Årets kundeservice
Prisen går til den operatøren som har utmerket seg på kundeservice i 2009. Juryen har vektlagt kompetanse, ventetid, servicegrad, brukervennlighet på nettsider og volum.
Chess
NetCom
One Call
Tele2
Telenor


Årets nyvinning
Prisen årets nyvinning går til et produkt, en tjeneste eller et konsept som viser innovasjon og fremsyn, og som derigjennom tilfører mobilbransjen noe nytt.
Android
BankID
MicroUSB-ladestandard
NetCom Connect Kontant
Spotify Mobile
Årets innholdstjeneste
Prisen går til personen/selskapet som gjennom teknologi og kreativitet har utviklet en verdiøkende mobiltjeneste i 2009. Juryen vektlegger funksjon og nytteverdi for sluttbruker.
NetCom Music Player
Spotify Mobile på Android
Telenor Online Album
TV2 Sporten på iPhone
VG Radio og TV på iPhone
Årets hederspris
Hedersprisen går til en av de markante personlighetene som over en årrekke har bidratt til å gjøre norsk mobilbransje til det den er i dag.


Årets mobil
Publikum har alene kunnet stemme frem årets mobiltelefon, og det er kommet inn mange tusen stemmer på de over 40 mest spennende mobilene som har kommet i år. Fra små, lekre designmobiler til store, avanserte multimediemaskiner.
Apple iPhone 3GS
HTC Diamond 2
HTC Hero
HTC Magic
HTC S740
HTC Snap
HTC Tattoo
HTC Touch Cruise 2
HTC Touch HD
HTC Touch Pro 2
LG BL20
LG BL40
LG Arena
LG Crystal
LG GW520
LG Prada II
LG Renoir
Nokia 5800 XpressMusic
Nokia 6700 Classic
Nokia E75
Nokia E75
Nokia N79
Nokia N85
Nokia N86
Nokia N97
Samsung B2100
Samsung Beat DJ
Samsung Galaxy
Samsung Innov8
Samsung Jet
Samsung L870
Samsung Omnia HD
Samsung Pixon 12
Samsung S5230
Samsung Ultra Touch
Sonim XP3
Sony Ericsson Aino
Sony Ericsson C901
Sony Ericsson C510
Sony Ericsson Satio
Sony Ericsson W715
Sony Ericsson W508
Sony Ericsson W995
Sony Ericsson Yari

Mer om
annonse