Til hovedinnhold

Dette er nytt i Symbian^3

Symbian er et operativsystem de fleste kjenner fra  Nokias mobiltelefoner, og brukes i N-serien og de fleste av Nokias mobiler med berøringsskjerm. Dagens versjon av operativsystemet har fungert bra på mobiltelefoner med taster, men er både statisk og litt for gammelmodig for mobiler med berøringsskjerm. Det skal versjon ^3 fikse på.
Slutt på dobbeltasting 
En av tingene som har ergret flere er løsningen der du i mange av menyene først må markere et valg med én berøring, for deretter å måtte berøre igjen for å aktivere valget. Dette slipper du med Symbian^3.
I denne versjonen kan du også ha flere startskjermer, slik vi har sett på mobiltelefoner med Android, eller Windowsmobiler tilpasset med Sense, TouchWiz eller et annet tilleggsgrensesnitt. Symbian^3 har også en egen Widget-funksjon som gjør det enkelt å tilpasse de ulike startsidene.
I tillegg til dette støtter telefoner med Symbian^3 og kapasitiv skjerm multitouch. Apple har sikkert sitt å si om den saken, ettersom de hevder å ha patent på multitouch.  

HDMI og 4G

Symbian Foundation vil med sitt nye OS gjøre mobiltelefoner mer egnet for multimedieinnhold. Med Symbian^3 får de også støtte for HDMI, slik at mobiltelefonen kan overføre HD-video og bilder med høyere kvalitet til store TV-er og andre enheter med HDMI-inngang.
Arkitekturen i Symbian^3 er dessuten tilpasset 4G, slik at Nokia og andre som vil bruke Symbian^3 har et operativsystem som er klargjort for lynraske mobilnett når disse åpner.

Raskere grafikk

Symbian^3 er klargjort for raskere 2D og 3D-grafikk, noe som vil gjøre den bedre egnet for spill. Med HDMI, 4G og kjapp 3D-grafikk kan en Symbian^3-mobil fungere som spillkonsoll for online-spill på TV-en hjemme i stua.
Symbian^3 er basert på åpen kildekode, og Nokia har lagt ned mye arbeid i å få utviklere interessert i operativsystemet.  Operativsystemet er Qt-kompatibelt, som betyr at du vil kunne kjøre de samme applikasjonene som skrives for Linux-varianten MeeGo.
For Nokia er Symbian^3 et helt nødvendig skritt å ta for å holde liv i drømmen om å kunne dominere markedet for smartmobiler.
Denne YouTube-videoen viser litt av hva vi har i vente:

Mer om
annonse