Tek.no

Nyhet

Nekter å selge Samsung Bada

15 Okt 2010 06:00

Det er unektelig mest fokus på operativsystemene Android, iOS og Symbian^3 om dagen, og Samsungs Bada har kommet helt i skyggen av disse.

Det var riktignok stor interesse for Samsung Wave når den kom, og i vår test får Bada gode skussmål som operativsystem. Ankepunktet var at det var alt for få Bada-apps i Samsungs applikasjonsbutikk.
Dropper nye Wave
Denne måneden kommer nye Samsung Wave S7230 tilgjengelig på markedet, men danske operatører nekter å selge den. Årsaken er nettopp Bada og mangelen på apps.

- Vi har valgt bort Samsung Wave ut fra to synspunkter: For det første synes vi at det er nok operativsystemer på markedet. For det andre etterspør våre kunder en rikelig tilgjenglighet av applikasjoner, og det kan man ikke si de får med Bada-platformen, sier Morten Steen Jensen, indkjøpssjef i TDC til Mobilsiden.dk.

Han utdyper imidlertid at det kan bli aktuelt å ta inn Bada-telefoner i fremtiden, så fremt applikasjonsbutikken kommer på plass.

I Danmark har samtlige operatører besluttet å ikke selge Samsung Wave S7230, med unntak av Telia som ikke har bestemt seg ennå. Telenor Danmark hevder at det blir for uoversiktlig for kundene å forholde seg til så mange operativsystemer, og at det er årsaken til at de nedprioriterer Bada.
Se også: Vil fylle Wave med morro

Verken Telenor eller NetCom selger denne mobilen i sine norske nettbutikker foreløpig, men vi finner flere andre aktører som selger den nye Wave-mobilen i Norge. Den er imidlertid ikke offisielt i salg før litt senere i oktober.

TEST: Samsung Galaxy 3 - Billigmobilen som har nesten alt

Les også
Nå kommer Samsung Wave II
Les også
Vil fylle Wave med moro
Les også
Samsung Wave i millionklubben
annonse

Les også