Tek.no

Nyhet

Lomme-PC på steroider

Håvard Fossen
20 Feb 2004 10:44

Samtidig med at mobiltelefonene får flere PC-funksjoner, blir PC-ene mer mobile.
På Demo 2004-konferansen i Scottsdale, Arizona denne uken, lanserte Paul Allen sin FlipStart. UPC-en fra Allen-selskapet Vulcan Ventures i Seattle, måler bare 15x10x2,5 cm og veier 450 gram. Det er en komplett PC med Windows XP.
WLAN og Bluetooth

FlipStart inneholder en 30GB harddisk av samme slag som brukes i små harddiskbaserte MP3-spillere, 1GHz Transmeta-prosessor med 256 MB minne, 802.11b WLAN, Bluetooth, USB2-porter, mikrofon, høyttalere, 1,3MP digitalkamera, 5,6-tommers bredskjerm med 1024x600 punkter, og fullt tastatur med pekepinn som betjenes med tommeltottene. DVD-CD/RW-stasjon er opsjon.
PÃ¥ kontoret kan FlipStart kobles til stort tastatur og skjerm m.m.
Konstant oppkoblet
Med den nye Intel-teknologien Extended Mobile Access (E.M.A.) er FlipStart konstant WLAN-oppkoblet i dvalemodus. En liten skjerm på utsiden av lokket viser nærliggende WLAN med signalstyrke, samt e-post og avtaler fra Outlook. Skjermen brukes også til å navigere i MP3-musikkfiler.
FlipStart har bare 2 timers batterilevetid. Et ekstrabatteri øker kapasiteten til 6 timer.
Antelopes modul-PC
Paul Allen håper å ha FlipStart i salg før jul, til 8000-10.000 kroner pluss moms.

Han får konkurranse fra en liknende UPC fra Oqo og en modulær PC fra Antelope Technologies. Antelope består av en kjernemodul med miniharddisk, Transmeta-prosessor og minne som kan flyttes mellom stasjonære og bærbare kabinetter med skjerm og tastatur.

Derved slipper brukerne å drasse på en bærbar PC mellom kontor og hjemmekontor.

annonse

Les også