Til hovedinnhold

Verdens minste Blackberry

Langt fra alle har hoppet på bølgen med berøringsskjermer, og nå lanserer Blackberry en telefon for de som ennå sverger til tradisjonelle telefoner med taster.
Pearl 3G er den minste Blackberry-telefonen vi har sett til nå, med en tykkelse på 13 millimeter og en vekt på 93 gram. Telefonen har innebygget GPS som hjelper deg å navigere deg frem og et 3,2 megapiksler kamera med videofunksjon.  Telefonen har også en optisk pekeflate, som registrer tommelens bevegelser ved hjelp av lys. 
En velkommen nyhet i Pearl 3G er innebygget Wi-Fi, og det av den lynraske standarden 802.11n. Dette kan være et fint alternativ til en tregere og ofte dyrere 3G-tilkobling.
En spennende detalj for musikkinteresserte er at telefonen kan spille av det høykvalitets lydformatet FLAC så vels om det åpne formatet Ogg Vorbis. Minnekortet i pakken er et MicroSD-kort på 2 GB, men telefonen støtter opp til 32 GB. Hodesett kan kobles rett i telefonen, som har standard 3,5 mm mini-jack, eller trådløst via Bluetooth A2DP.
Telefonen kjører samme operativsystem som tidligere modeller, og har dessverre ikke fått den nye versjon 6 av Blackberry OS, som vi skrev om i forrige uke.
Blackberry ser ut til å ha lagt kraftig maskinvare under panseret – en 624 MHz prosessor med 256 MB internminne. Dette driver skjermen med en relativt middelmådig oppløsning 360 x 400 piksler.
Batteritiden er midt på treet, med 5,5 timer taletid i 3G-nettet.
Ifølge produsenten RIM vil Pearl 3G legges ut for salg i mai. Det er all grunn til å anta at den også vil dukke opp her til lands etterhvert, via den norske importøren Trigcom.
(Kilde: RIM)

Mer om
annonse