Nyhet

Nå kommer LTE-versjoner av Galaxy S og Tab

En ny telefon fra Samsung har enkelt og greit fått navnet 4G LTE Smartphone. Navnet er beskrivende nok; vi snakker om en telefon som støtter LTE-teknologien, som ofte markedsføres som 4G. Ifølge mobil.se bruker Samsung betegnelsen Galaxy S i forbindelse med den nye telefonen, men det er i realiteten flere betydelige forskjeller.

Super-AMOLED Plus

Skjermen har blitt 4,3 tommer stor og av teknologien Super-AMOLED Plus. En "Plus" bak skal gi høyere kontrast og bedre lesbarhet utendørs.

Kameraet har økt oppløsning til åtte megapiksler på baksiden, og i tillegg er det et frontmontert kamera på 1,3 megapiksler.

Prosessoren i bunnen skal være på 1,2 GHz.

Ikke norsk LTE

Dessverre er ikke dette noe vi kan forvente å se her til lands med det første. Telefonen lanseres nemlig i samarbeid med Verizon i Nord-Amerika, og dermed snakker vi om en LTE-teknologi på et frekvensbånd i området rundt 700 MHz. tillegg er det CDMA-tilkobling på 800 og 1900 MHz (1xEV-DO rev. A).

Det samme gjelder den nye Galaxy Tab 4G LTE, der vi ikke kan spore noen andre store forskjeller enn nettverksteknologiene i forhold til den Galaxy Tab vi kjenner fra det norske markedet.

I Norge bruker vi 4G på frekvensene 2600 MHz, og den digitale dividenden på rundt 800 MHz er også ønsket som en ny 4G-frekvens for områder som ikke er tettbebygde. Her må man altså bytte ut maskinvare i den nye 4G LTE Smartphone dersom den skal lanseres her til lands.

(Kilder: mobil.se, phonearena.com)

Les også
NetCom lanserer 4G i tre nye byer
Les også
LG slipper mobil og nettbrett med 3D
Les også
Samsung I5800 Galaxy 3
Les også
Galaxy S-oppfølger kommer i februar
Les også
HTC kommer med 4G-mobil
Les også
NextNet lanserer "4G"-nett
annonse