10 applikasjoner som gir bedre iPhone-bilder

Kameraet i iPhone er ikke det beste på markedet, men med iPhone 4 har kameraet fått et løft og det er faktisk mulig å ta ganske gode bilder med telefonen. Alt kan imidlertid gjøres bedre og det finnes hundrevis av applikasjoner for å ta bedre bilder med iPhone. En av de store fordelene med å benytte kameraet i iPhone er selvfølgelig at du kan gjøre alt med en og samme enhet. Du slipper å dra på et ekstra kamera.

Likevel skal du huske på at de fleste kompaktkameraer går utenpå iPhone i bildekvalitet og muligheter. Likevel kan resultatet bli mer enn godt nok, og hvis du kjøper en ekstraapplikasjon som spesialiserer seg på bilder kan det bli riktig bra. Vi skal se på de beste kamera-applikasjonene som fås for iPhone og si litt om hva du kan gjøre med dem.


1. Hipstamatic
Hipstamatic er et av de mest populære fotoapplikasjonene for iPhone. Det er også regnet for å være en av de aller beste. Den er ikke gratis, men den koster kun 11 kroner og det klarer vel de fleste å unne seg uten at finansene bryter sammen. Hipstamatics styrke er at den tar utgangspunkt i Apples egen kamera-applikasjon og utvider mulighetene.

Det applikasjonen gjør er ganske enkelt å gi bildene du tar utseendet og følelsen av bildene som ble produsert av gamle lommekameraer før den digitale tidsalder. Du kan også skifte objektiver, filmtype og blitsinnstillinger. Dette gjør rett og slett underverker med bildene dine og bør definitivt prøves.

Her finner du Hipstamatic


2. Pocketbooth
Denne applikasjonen forvandler iPhonen din til en gammeldags fotoautomat. Du vet den med bildestripene som vi tok passbilder med i gamledager. Du kan bruke begge kameraene på telefonen og du kan dele bildene over Facebook, Twitter og e-post. Bildene blir også lagret til telefonens bilderull. Du kan også gi bildene forskjellige effekter. Ganske kul faktisk og du slipper unna med 6 kroner.

Her finner du Pocketbooth


3. CameraBag
Denne applikasjonen likner litt på Hipstamatic ved at du kan forbedre bildene dine ved å bruke effekter som gammeldags film og simulering av karakteristika fra gamle kameraer. Resultatene blir veldig bra og ikke minst morsomt. Hvis du vil ha originale og stilige effekter er dette applikasjonen for deg. Den vil koste deg 11 kroner.

Her finner du CameraBag


4. Camera Genius
Dette er en applikasjon så full av muligheter at du glemmer hele iPhone kameraet. En av de virkelig kule mulighetene er bildestabilisator. Du har også en egen nedtellingsfunksjon for å ta gruppebilder der du selv vil være med. Applikasjonen holder også styr på hvor mange bllder du har tatt.

Applikasjonen har også et eget videomodus og kan ta video med hvilken som helst iPhone-modell. Alt dette for fattige 11 kroner.

Her finner du Camera Genius

wip4: img=6 width=512 align=middle]
5. Best Camera
Dette er en applikasjon med det lille ekstra. Den er utviklet av fotografen Chase Jarvis og inneholder kraftige filtre som kan brukes når du tar bilder sammen med effekter for nesten ethvert behov. Blant filtrene du kan velge mellom finner du Jewel, Paris, Slate, Candy, Contrast, Lighten og en rekke flere. Du kan selvfølgelig dele over Facebook, Flicker, Twitter og e-post. I tillegg kan du benytte applikasjonens egen nettside thebestcamera.com. Applikasjonen er litt dyrere enn mange andre med sine 17 kroner.

Her finner du Best Camera


6. Infinicam
Dette er en applikasjon fra samme selskapet som lager CameraBag. Felles med CameraBag har Infinicam muligheter for å legge effekter til bildene du tar. Der CamerBag har et sett med effekter du kan velge mellom, har Infinicam et nesten uendelig sett med effekter. Hver gang du trykker ned kameraknappen gir programmet deg en tilfeldig valgt effekt.

Du kan også legge til rammer på bildene du tar og du har 18 forskjellige å velge mellom. Du kan også beskjære bildene dine direkte i applikasjonen og for de heldige eiere av iPhone 4 er det støtte for retina skjermen og for multitasking. Applikasjonen koster 11 kroner.

Her finner du Infinicam


7. Pano
Her er applikasjonen for deg som like å ta panoramabilder. Du kan ta sømløse panoramabilder kun med iPhone som verktøy. Applikasjonen har et imponerende sett med muligheter. Grensesnittet er enkelt og panoramaeffekten går 360 grader. Programmet har en grei brukerveiledning som kan hentes opp underveis uten å komme i veien for det du driver med. Dette er bare noen av funksjonen i dette programmet og dette får du for 11 kroner.

Her finner du Pano


8. Diptic
En interessant liten applikasjon som lar deg fortelle en historie i bilder ved å sette sammen bilder som er tatt både før og etter. Du kan sette dem sammen ved siden av hverandre, sette sammen bilder som står i kontrast til hverandre og så videre. Til sammen gir dette deg bildeserier som forteller en historie om hvor du har vært, hva du har gjort og med hvem. Mulighetene er mange.

Applikasjonen inneholder 19 forskjellige layoutvariasjoner og du kan justere bilder innfor hver av dem. Resultatet kan du sende videre med e-post eller du kan lagre dem rett i kamerarullen i telefonen. Også denne applikasjonen koster 11 kroner.

Her finner du Diptic


9. Camera Duo
Dette er en interessant applikasjon som gir deg muligheten til å ta bilder samtidig som du filmer video. Applikasjonen gir deg mange valgmuligheter. Du kan enten ta bilder eller du kan dra bilder ut fra videosekvensen du filmer. Du kan også benytte en rekke andre muligheter som blits, fokus, justere hvitbalanse osv. Applikasjonen dra full nytte av retina-skjermen i iPhone 4. Her må du punge ut med 6 kroner, men det finnes også en gratis enklere versjon.

Her finner du Camera Duo


10. Pro HDR
Med lanseringen av iPhone 4 fikk alle de som har denne telefonen mulighet for å ta HDR-bilder. Har du en eldre modell er dette applikasjonen for deg. HDR er kort og godt en teknikk som gir deg høyere dynamisk rekkevidde når du tar bilder. I praksis betyr dette at du tar bilder der detaljer mellom lyse og mørke deler av bilde kommer bedre frem. Det applikasjonen gjør er å ta et bilde som tar seg av de lyse delene og et bilde som håndterer skyggefulle deler. Disse to bildene settes så sammen til et enkelt bilde som da vil ta det beste fra de to andre. resultatet er meget bra. Applikasjonen koster 11 kroner.

Her finner du Pro HDR

Les også
I kveld kommer Mac App Store
Les også
På ski med iPhone
Les også
Rediger bilder på iPad
Les også
Slik får du bedre iPhone
annonse