Nyhet

Lavt støynivå står i fokus

Hardware/Hannover: På markedet for prosessorkjølere var det varmerørene som på 2000-talet skapte en liten revolusjon. De kvasseste luftkjølerne som bruker slik teknologi kan konkurrere med langt dyrere vannkjøling, men det komme på bekostning av størrelsen.

For et par år siden begynte komplette vannkjølingssett å poppe opp som paddehatter, med Asetek som den store plogspissen. Dette markedet har vokst betydelig, og produsent etter produsent kaster seg på.

Cooler Master lar ikke slikt gå forbi i stillet, og slipper nå deres eget vannkjølingssett som foreløpig går under navnet "Project A-L2".

Pumpe og kjølehode adskilt

Av de 20-talls forskjellige ferdige vannkjølingssettene som finnes på markedet i dag, er det Asetek og CooLIT som har produsert de fleste. Det er derimot ikke tilfellet i dag.

Markedsspesialist i Cooler Master, Marco van Genechten, kan fortelle at det denne gangen er en egen fabrikk som har produsert A-L2 på deres bestilling. Løsningen skiller seg nemlig ganske så tydelig fra hva vi har sett tidligere.

På både Aseteks og CooLIT sine løsninger er pumpen og prosessorblokken en samlet, meget liten, enhet. Selv om det kan se ut som det også er tilfellet for Cooler Master, er de to adskilt. To små vannslanger går ut fra pumpehuset og ned til kjølehodet. Vannet sendes inn og suges ut fra sidekantene.

Flere av spesifikasjonene er fortsatt ukjent, men det er klart at radiatoren vil basere seg på én 120 mm PWM-kontrollert vifte. Sokkelstøtten inkluderer alt av moderne typer for både AMD og Intel.

Nøyaktig pris er ikke kjent, men den vil lande et sted mellom 70 og 90 Euro, og settet skal komme i butikkene om 3-4 måneder.

– Vi satser på stillhet

– I år er det et lavere støynivå som står i fokus for oss, kan Genechten fortelle. Han kunne vise frem en nytt støydempet kabinett som skal komme i månedsskiftet mai/juni og flere nye kjølere der akkurat lavt lydnivå er hovedfokuset.

Hyper 612S

Blant luftkjølerne fant vi de to nye enhetene Hyper 412S og Hyper 612S. Det første tallet indikerer antallet varmerør, mens de to siste forteller bredden på viften. S-en indikerer at det er snakk om noe som skal være "silent". Siden dette tross alt er CeBIT, med mennesker som snakker på alle kanter, hadde vi liten mulighet til å gjøre en vurdering på lydnivået.

Hyper 412S

Hyper 612S skal komme en gang i mai, til en pris rundt 45 Euro. Lillebroren 412S vil komme måneden etter, med en anbefalt utsalgspris på 40 Euro.

– Vi har dessverre sett at prisene har gått opp i det siste. Det er problemer med fabrikker i Kina, der folk rett og slett ikke har kommet tilbake til jobb etter det kinesiske nyttåret. Vi forventer at alt vil normalisere seg nærmere september vil Genechten trekke frem.

Vi er på Facebook!
Les også
Slik er MSIs kommende spillmonster
Les også
Nå skal alle ha Platinum
Les også
Lightning-skred i mars
Les også
Vi ser på Corsair Link
Les også
Mer fleksibel Alt-i-ett
annonse