Til hovedinnhold

SMS-trøbbel for HTCs toppmodeller

Etter at den siste oppdateringen for HTCs Desire HD og Desire Z dukket opp rundt juletider har utviklerforumet xda-developers.com gått varmt med poster om problemer tilknyttet varslinger og tekstmeldinger.

Disse telefonmodellene oppdateres "over the air", altså ved at man laster ned oppdateringen direkte fra telefonen. Forumtråden som omhandler problemene er nå oppe i elleve sider, og vi har også fått lesertips som antyder at problemet eksisterer på de norske variantene.

Varslinger sitter fast

Konkret viser problemet seg på to forskjellige måter. Det ene symptomet er at meldingsikonet sitter fast på informasjonslinjen øverst på skjermen, også etter at man har lest tekstmeldingen og forsøkt å fjerne varslingene.

Den andre måten buggen viser seg på er ved at telefonen ikke varsler nye tekstmeldinger i det hele tatt.

Deltakerne i forumtråden er fra flere land, og for noen er problemet periodisk, mens det for andre har vært en permanent plage siden oppdateringen kom.

- Ingen kommentar

Flere av deltakerne i tråden skal ha vært i kontakt med HTCs kundeservice, og produsenten skal ifølge forumbrukerne være kjent med problemet.

HTCs norske salgssjef, Pål Marius Christiansen, hadde ingen kommentar da vi spurte om oppdateringstrøbbelet. Vi har derfor sendt spørsmålet videre til HTCs nordiske hovedkontor.

Ikke første gang

Også for rundt et års tid siden hadde HTC trøbbel med tekstmeldingsfunksjonen i sin daværende toppmodell, HD2. Oppdateringen kom den gang ganske raskt.

Det hører også med til historien at Googles operativsystem Android for tiden plages av et annet SMS-relatert problem som medfører at meldinger kan komme til feil mottaker. Dette problemet ble nylig oppjustert i prioritet av Googles utviklere.

(Kilde: forum.xda-developers.com)

Mer om
annonse