Nyhet

Dette fotoutstyret ble mest stjålet i fjor

Sjekk om ditt kamera er på tyvenes ønskeliste.

At tjuvraddene er glade i fotoutstyr er en kjent sak, men akkurat hvilket utstyr de liker best - eller hvordan de er mest glad i å stjele utstyret - er kanskje ikke like kjent. Før nå.

App-basert

For nå har et amerikansk firma ved navn Lenstag gått gjennom sine arkiver og funnet akkurat denne informasjonen.

Les også: Blogger dømt for bildetyveri

Lenstag står bak en mobilapplikasjon der man kan legge inn sitt eget utstyr, og om uhellet skulle være ute; melde det stjålet senere. Dette er altså basert på Lenstags egne tall, så man må ta resultatene med en liten klype salt. Uansett er oversikten interessant, siden det kan fortelle hva tyvene kanskje er på utkikk etter.

Nikon på kamerahustoppen

De kamerahusene som blir mest stjålet ifølge Lenstag er Nikon D7000, etterfulgt av Canon EOS 60D og Canon EOS 7D. Alle tre er kameraer som har solgt godt, og som det finnes mengder av.

Nikon D7000 er det mest populære kameraet å stjele, ifølge Lenstag. (Foto: Nikon)

Lenstag har videre delt opp i Nikon, Canon og Leica. D7000 blir etterfulgt av Nikon D700 og D5100, mens Canon EOS 5D Mark III ligger på tredjeplass hos Canon. At Leica M9 er ettertraktet var kanskje ikke overraskende, men at det er det eneste på lista er derimot det. Hvorfor vet vi ikke, men det kan være fordi det ikke er så mange Leica-eiere som har registrert utstyret sitt.

Ettertraktede Canon-objektiver

Objektiver er også ettertraktet, og på topp tre er det bare Canon-utstyr. Canon EF 70-200 mm f/2.8L IS USM II ligger høyest på ønskelista, med topp-objektivene EF 24-70 mm f/2.8L og EF 85mm f/1.2L II USM på henholdsvis andre- og tredjeplass.

Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM er også noe tjuvraddene liker å få fingra sine på.Foto: Canon

Det ser ut som om tyvene er interessert i mye av det samme fra Nikon-eiere. Telezoomen 70-200 mm f/2.8G AF-S ED VR II troner på topp, med Nikon 24-70 mm f/2.8G AF-S ED på andreplass og 14-24 f/2.8G AF-S ED på tredjeplass. Igjen finner man bare ett enkelt objektiv på Leica-lista: 50mm f/2.0 Summicron M.

Ikke legg noe i bilen

I tillegg til utstyr så viser de også hvor. og på hvilken måte, utstyret blir stjålet. Det du må være aller mest bekymra for er å glemme utstyret ditt i bilen. Lenstags oversikt viser nemlig at 29% av alle tyveriene skjer i innbrudd biler.

Like etter havner vanlige innbrudd med 25%. Du behøver dog ikke være redd for å miste utstyret ditt på bar eller pub. Ifølge Lenstag så skjer bare 4% av alle tyverier der.

Kilde: Petapixel

Les også
Mistet fotoutstyr for 40 000 kroner på tog – fikk alt tilbake
Les også
Reddet objektiv ved å koke det
Les også
Slik lages et objektiv
Les også
Henger ut bildetyver på nett
annonse