Tek.no

Nyhet

Nye diskusjoner mellom Netflix og Telenor

De to leverandørene prøver å bli enige om tilgangen til nettet.

Netflix, Telenor
Vegar Jansen
22 Nov 2013 12:32

Videostrømmetjenesten Netflix og Telenor er ikke akkurat kjent for å være perlevenner. Netflix har ikke villet betale for å plassere sine servere i Telenor-nettet, med det resultat at Telenor er en gjenganger nederst på Netflix' månedlige oversikt over netthastighet. Tjenestens sterke posisjon i Norge var naturligvis også en av hovedgrunnene til at Telenor-selskapet Comoyo i høst måtte legge inn årene omtrent før de fikk begynt.

Nå virker det likevel som om stridsøksen er begravd. Bransjenettstedet Inside Telecom melder om at teknisk direktør Frode Støldal i Telenor Norge sier de er i «konstruktive samtaler» med Netflix.

Hva innholdet i samtalene dreier seg om, vil han dog ikke ut med.

– Vi er for tiden i diskusjoner med Netflix om tilgang til nettet. Derfor vil jeg ikke uttale meg om dette, sa Frode Støldal da han ble spurt om forholdet til Netflix i forbindelse med beskrivelsen av trafikkveksten i Telenor-nettet.

Betale eller ikke betale?

Mye av krangelen mellom Telenor og Netflix har stått på spørsmålet om hvem som skal betale når mer videostrømming betyr at nettkapasiteten må økes. Telenor har ment at Netflix må være med og betale for gildet, men argumentasjonen har ikke gått helt hjem hos Netflix.

Hos flere andre nettilbydere har Netflix fått plassere serverne sine i nettet vederlagsfritt, og det er da dette som er grunnen til at Telenor skårer såpass dårlig på Netflix' egne hastighetmålinger.

At de to selskapene nå er i samtaler er jo et godt tegn, men det er jo ingen garanti for at de faktisk skal klare å bli enige. Vi ser for oss at begge parter ønsker å være prinsippfaste når det kommer til spørsmålet om hvem som skal betale hvis videostrømming fører til at nettkapasiteten må økes.

Dette vil kreve båndbredde:
Netflix får video med skyhøy oppløsning >>>

Kilde: Inside Telecom

Les også
Denne boksen vil ta over TV-stua di
Les også
Nå blir Netflix helt ny på TV-en din
Les også
Dette trikset lar deg teste 4K hos Netflix 
Les også
Netflix fortsetter den vanvittige veksten
Les også
Netflix får video med skyhøy oppløsning
annonse

Les også