Nyhet

Dette tastaturet skal gjøre bilderedigeringen til en lek

Nå kan det bli slutt på taste-rot i Photoshop.

Det å mestre fotograferingens kunst kan jo være utfordrende nok, men i tillegg kan bilderedigeringen i etterkant også by på bratte læringskurver, særlig om du skal bruke avanserte verktøy som for eksempel Photoshop.

En gjeng profesjonelle fotografer fra Romania har nå tenkt å gjøre bilde- og videoredigering vesentlig mer tilgjengelig for folk, og har i det henseende lansert et nytt konsept på finansieringsnettstedet Kickstarter.

Praktisk redigeringstastatur

Det de rumenske fotografene har kommet opp med er rett og slett et dedikert redigeringstastatur kalt «Shortcut-S». Som navnet antyder dreier det seg om et tastatur som byr på alle de viktigste snarveiene til redigeringsfunksjonene. Konseptet kjenner du kanskje fra før i form av dedikerte tastaturer til videoredigering.

Tastaturet har til sammen 319 taster.Foto: Kickstarter

Tanken bak er at brukeren skal slippe å måtte lære og huske det store mylderet av forskjellige knappekombinasjoner man må kunne for å få kjapp tilgang til de ulike redigeringsverktøyene. Her er kombinasjonene i stedet byttet ut med enkeltknapper med grafiske symboler.

Idéen til tastaturet fikk fotografene etter å ha brukt Photoshop i over 15 år, men fremdeles måtte finne seg i å lære nye snarveier, som dessuten ofte krever at man må trykke både to, tre og fire taster samtidig.

Har 319 taster

Rumenerne brukte 18 måneder på å designe tastaturet, som de nå mener har en optimal design og funksjonalitet. Det består av 319 taster og 8 millimeter tykt. Ellers måler det 40,3 cm i bredden og 30,6 cm i dybden.

Shortcut-S er i utgangspunktet designet for bruk med alle nyere versjoner av Photoshop, men skal også være kompatibelt med andre populære redigeringsprogrammer til både Windows og iOS.

Finansieringsmålet på Kickstarter ligger på 185 280 dollar, og i skrivende stund er donasjonene kommet opp i kun 23 600 dollar med 37 dager igjen. De første utgavene skal sendes ut i juli til dem som donerer minst 89 dollar. Gå til Kickstarter for mer informasjon, og sjekk også ut video under.

Har du bildekaos på harddisken? Disse programmene hjelper deg å holde orden »

(Kilde: Kickstarter)

Les også
Nå støtter Photoshop 3D-printing
Les også
Photoshop og Lightroom til under hundrelappen
Les også
Inviterer til fotoworkshop på Svalbard
Les også
Photoshop CC piratkopiert etter én dag
annonse