Nyhet

Penis-skandale på Microsoftlansering

Frekke verselinjer vakte harme.

«’Micro’ og ‘soft’ er ikke ord som gjelder min penis (eller vagina)».

Det var blant verselinjene i teknotrallen som ble vist på storskjermer i Oslo Spektrum, da Microsoft lanserte sin Azure cloud-plattform. Sketsjen ble fremført under NDC-konferansen i Spektrum torsdag i forrige uke.

I andre strofer ble programspråk sammenlignet med narkotiske stoffer;

«Jeg bruker CCS som mitt LSD, og XML er mitt ecstasy», trallet dansende jenter i små hotpants.

Uskyldig, nerdete/rølpete moro vil kanskje enkelte mene, men opptrinnet har vakt harme blant flere deltakere på konferansen, og en slags storm på de sosiale medier.

«En bilulykke for Microsoft, og bevis på at selskapet fremdeles er ‘bak mål’ når det gjelder hva som sømmer seg for en stor bedrift», sier utvikleren Aral Balkan ifølge The Telegraph.

Han tok opp det «sexistiske innholdet i sangen» i forkant av opptredenen, men den eneste endringen man skal ha gjort var å føye til «(eller vagina)» i teksten, som ble vist på skjermer i lokalet (se video nederst i saken).

Meg Natraj, en av få kvinnelige utviklere på konferansen, raser på Twitter: «Det er tydelig at man hverken TENKER [på] / bryr seg om kvinner, men vi må likevel putte dette inn så ingen kan klage på at de er ekskludert», skriver hun. «Å bli marginalisert som ved en ettertanke sårer mer enn det å bli glemt. Det siste er inkompetanse, det første er hensynsløshet».

Følgende er alt Microsoft Norge ønsker å si om forsøket på humoristisk innslag under konferansen:

«Dette er Microsofts kommentar:

Denne ukas Norwegian Developer’s Conference inkluderte en sketsj med upassende og støtende elementer og vulgært språk. Vi beklager overfor våre kunder og partnere og går nå aktivt inn for å se nærmere på saken», heter det i en pressemelding fra bedriften.

Her kan du se et amatøropptak fra innslaget på YouTube (eid av Microsoft-konkurrent Google), og selv bedømme hvor festlig eller støtende det var:

Les også
Her er Microsofts nye logo
Les også
Microsoft lager 80-tommers nettbrett
Les også
Nå kan reklamen overvåke stua di
Les også
Microsofts nye Surface-bord byr på en helt unik opplevelse
Les også
Slik ser hovedkvarterene til IT-gigantene ut
annonse