Tek.no

Nyhet

Monsterskriver har 12 blekkpatroner i magasinet

Skal være Canons beste skriver hittil.

24 Okt 2011 13:00

Canon lanserte i dag morges en ny blekkskriver for seriøse fotografer og entusiaster, og den skal etter sigende være deres beste skriver hittil, og verdens første A3+-skriver som har ikke mindre enn 12 ulike blekkpatroner. Fem av disse skal være i ulike gråtoner, for best mulige utskrifter i svart-hvitt.

Oppløsningen skal være maksimalt 4800 x 2400 dpi, og skriveren skal kunne klare en utskrift i A3+ med gallerikvalitet på 2 minutter og 55 sekunder, i følge Canon. Skriverhodet er utstyrt med 12 288 separate dyrser, og med et system Canon kaller OIG (Optimum Image Generating) skal skriveren kunne analysere i sanntid hva som er den beste kombinasjonen av farge og størrelse på blekkdråpene før den skyter dråpene mot papiret. I følge Canons pressemelding skal skriveren takket være dette systemet faktisk klare en utskriftskvalitet som tilsvarer 16 bits per fargekanal, noe vi ikke kan huske å ha sett før.

I tillegg har Pixma Pro-1 en rekke funksjoner som kan være av interesse for de mer dedikerte brukerne, for eksempel mulighet til å automatisk kompensere for lysforholdene hvor utskriftene skal visers frem. Nettverkstilkobling i tillegg til den vanlige USB2-pluggen kan også være veldig greit for fotografer som finner det praktisk å dele på en skriver i et kablet nettverk, for eksempel dersom man deler studio, noe mange fotografer gjør for å holde kostnadene nede.

Og holde kostnadene nede er også noe Canon har hatt i tankene med denne skriveren, som ikke bare som nevnt har separate blekkpatroner for hver farge, men som også har blekkpatroner som er opp til 2,5 ganger større enn forrige modell fra dem.

Største fotoutskrift er A3+ (kantløs, selvsagt) men Pixma Pro-1 kan også skrive ut i en rekke mindre formater. Den automatiske arkmateren tar opptil 20 fotoark, eller opp til 150 ark av mer normal tykkelse, mens man kan benytte den fremre manuelle arkmatere for tykkere papirkvaliteter. En spesiell holder følger med for utskrift på CDer og DVDer.

En rekke hjelpsomme programmer og programvaremoduler kan lastes ned, blant annet et som gjør det enklere å stille innskriveren riktig, samt et program for å lage dine egne ICC-profiler. I tillegg finnes ferdige ICC-profiler for en del papirtyper fra ulike produksenter, og for Canons egne papirer skal Pixma Pro-1 kunne automatisk velge riktig ICC-profil.

Canon Pixma Pro-1 skal være tilgjengelig i Norge i løpet av novemder, og får en veiledende pris på kr 7990,-.

PS! Her er hvor mange utskrifter hver blekkpatron skal kunne klare, i A3+, med Canons målemetode. Fargene merket med "estimert" brukes ikke like mye som hovedfargene, og varer derfor lengre, men nøyaktig hvor mye er bare estimert fra Canons side, ikke testet:

 • Photo Black: 111
 • Matte Black: 505 (estimert)
 • Dark Grey: 119
 • Grey: 179
 • Light Grey: 352 (estimert)
 • Cyan: 230
 • Photo Cyan: 400 (estimert)
 • Magenta: 281
 • Photo Magenta: 228
 • Yellow: 290
 • Red: 454 (estimert)
 • Chroma Optimizer: 90
Les også
Epson lanserer ny skriver-serie
Les også
Fire nye skrivere fra Canon
Les også
14-åring bygde Lego-printer
Les også
Print trådløst fra telefonen
Les også
Little Printer lager avis på kassalapp
Les også
Disse kameraene kommer i november
Les også
Nå kan 3D-printere trykke opp ansiktet ditt
Les også
Skriv ut på dopapir
Les også
Canon Pixma får nye modellnumre
Les også
Epson lanserer Stylus Photo PX730WD og PX830FWD
Les også
Sjekk ut den første 3D-printede bikinien
annonse

Les også