Til hovedinnhold

Flash for Android er død

Google har dratt ut pluggen.

iStockphoto

I fjor høst annonserte Adobe at de ville slutte å videreutvikle Flash for mobile enheter. Men det har likevel vært mulig å laste ned Flash fra Google Play (tidligere Android Market).

Det er det nå slutt på. Fra i dag, 15. august, vil det ikke lenger være mulig å installere Flash på Android-enheter via Google Play.

HTML5 er nok

Flash på mobiltelefon har etter hvert fått rykte på seg for å være både tregt og ustabilt, og bransjen har i økende grad flyttet seg over på HTML5-standarden i stedet for å basere seg på proprietære løsninger som Adobe Flash.

Ett selskap som helt fra starten har stukket kjepper i hjulene for Adobes ønske om å gjøre Flash til en standard for interaktivt innhold på mobile enheter, er Apple. Avdøde Steve Jobs uttalte i sin tid at Flash var en døende teknologi som sluker batteri og fører til ustabile brukeropplevelser.

Flash ble derfor aldri tilgjengelig på iPhone eller iPad, og nå er det altså helt slutt også på Android-plattformen. Adobe har imidlertid ingen planer om å droppe Flash helt, og vil fortsette å utvikle løsningen for PC-er.

(Kilde: The Verge)

annonse