Til hovedinnhold

Mitsubishi avduker nye gigant-TV-er

Med sin "Go Big"-strategi har Mitsubishi bestemt seg for å fokusere utelukkende på gigantomane TV-er. Det er dermed ingen overraskelse at årets TV-modeller fra den kanten er noen svære beist av noen skjermer. Mitsubishi forsøker med andre ord å befeste sin posisjon som en standard for 3D-hjemmeunderholdning med store TV-er.

Blant de nye modellene i 640-, 740- og 840-seriene finner vi DLP-TV-er med størrelser mellom 73 og 92 tommer. I tillegg kommer Mitsubishis 75 tommer store LaserVue – verdens hittil eneste laserdrevne TV.

Smart TV

De nye 3D-kompatible HDTV-ene har flere nye egenskaper – for eksempel en klarere skjerm, lydplanke med 16 høyttalere og støtte for en trådløs subwoofer på toppserien 840, som blant annet inkluderer den 92 tommer store modellen. I tillegg er det støtte for Mitsubishis iOS-fjernkontrollapp med LaserVue-TV-en og TV-ene fra 740- og 840-serien.

LaserVue, 740- og 840-serien vil ha tilgang til StreamTV-tjenesten som gir direkte tilgang til over 100 apper, deriblant Flickr, Picasa, Facebook og Twitter med mer.

Ifølge Mitsubishi konsumerer LaserVue-TV-en bare 84,6 watt, som er en av de laveste watt-per-tomme-forholdene i industrien.

Prisnivå

Veiledende priser på de nye gigant-TV-ene fra Mitsubishi går fra 8700 kroner for 73-tommeren i 640-serien til 33 000 for 92-tommeren. Ved import eller liknende til Norge vil disse prisene være en del høyere.

(Kilder: Akihabara News, Engadget)

annonse