NyhetVi handler mest på nett i Norden

Vi handler mest på nett i Norden

Nordmenns e-handel blir større og større.

Nordmenn troner på e-handeltoppen i Norden. Ingen blant våre naboer handler mer på nett enn oss, og ifølge beregninger skal vår handel på Internett nå hele 48 milliarder kroner i år.

Dette er tatt fra DIBS' e-handelindeks, hvor det kommer frem at nordmenn har handlet for i gjennomsnitt 7 425 kroner i første halvdel av 2011. Storbritannia kom på andreplass, med et gjennomsnitt på 6 341 kroner. Nederst på indeksen havner Polen, med 2 285 kroner per voksne person.

Markant vekst

I Norden vil handelen på Internett nå over 195 milliarder kroner totalt sett i år. Sverige står for 66 milliarder, Danmark 42 og Finland 40 milliarder. Storbritannias årlige beløp er 477, Tyskland 480, Frankrike 285, Spania 145 og Polen 80 milliarder kroner.

– Handelsindeksen viser at Norge er absolutt størst på e-handel, målt i antall kroner per voksne innbygger. Den totale e-handelen har imidlertid gått litt ned siden i fjor, grunnet mindre salg av elektronikkvarer og reiser. På den andre siden har forbruksvarer og husholdningsprodukter økt markant, fra 8 prosent i 2010 til 22 prosent i 2011. Det samme gjelder tjenesteytelser som har vokst fra 4 til 10 prosent. sier Henrik Begby Andersen i DIBS Norge

Mobilhandel øker i popularitet

E-handel på mobil, såkalt m-handel, har en stadig voksende popularitet i Europa. I gjennomsnitt har 11 prosent av forbrukerne i undersøkelsen foretatt handel via mobiltelefonen.

Danmark, Sverige og Polen er de mest aktive på dette området, med henholdsvis 16, 21 og 24 prosent som har brukt mobiltelefonen til m-handel. Norge ligger midt på treet med en andel på 11 prosent.

Undersøkelsen ble utført av forskningsinstituttet YouGov i løpet av tredje kvartal 2011, og baserte seg på informasjon fra flere enn 9000 nettbrukere og 333 nettbutikker.

(Kilde: NTB)

Les også
Digitaliserer 300 år med avisarkiver
Les også
SandForce solgt for to milliarder kroner
Les også
Nedgang i PC-salget
Les også
Frykter økt ulovlig nedlasting
Les også
Ebay kjemper for fri netthandel
annonse