Nyhet

Samsung overtar smarttelefontronen

Og det snart, tror flere markedsanalytikere.

Det kommer neppe som noen overraskelse for de fleste at Nokia mister markedsandeler til både den ene og andre av konkurrentene, men faktum er at på smarttelefonmarkedet er det Nokia som ennå har tronen, enn så lenge.

Samsung Galaxy S II

Det kan imidlertid komme til å endre seg, og det snart. Flere store markedsanalyseselskaper konkluderer nå med at tronen glipper for det finske selskapet i løpet av tredje kvartal 2011. I følge analysene, utført av de tre selskapene Nomura, Gartner og Canalys, er det Samsung som overtar førsteplassen, og ikke nok med det, de forventer at også Apple går forbi Nokia når det gjelder smarttelefoner.

Storbritannia ses som et indikatormarked for Europa, det vil si at trender man ser der forventes å også ville gjøre seg gjeldende for resten av Europa, og i det britiske markedet har Nokias andel av smarttelefonsalget gått ned fra 31 prosent til 10,6 prosent i forhold til samme 12-ukers periode i 2010.

I et forsøk på å redde markedsandeler har Nokia bestemt seg for å forlate sitt eget operativsystem, Symbian, til fordel for Microsofts Windows Mobile, men bare noen uker etter at salgsmålene ble satt, så de seg nødt til å oppgi dem som urealistiske. Det foregår dermed en intensiv konkurranse i toppen på smarttelefonmarkedet, hvor Nokia taper markedsandeler til både Apple og diverse Android-baserte telefoner, mens de sistnevnte også kniver seg imellom.

Kilde: Reuters

Les også
Android vokser seg stor i Norden
Les også
Nokia taper stort i markedet
Les også
Samsung Galaxy S II setter salgsrekord
annonse