Til hovedinnhold

Får vi se Siri på Apple TV?

Apples TV-boks får seg muligens en kraftig overhaling.

Siri er navnet på en intelligent, stemmekontrollert assistent som har blitt lansert sammen med Apples nye smarttelefon iPhone 4S. Nå kan det være muligheter for at den spennende tjenesten også dukker opp på storskjermen i stua via Apples set-top-boks Apple TV.

Snakk til TV-en

Dette er ikke offisielt annonsert av Apple, men analytikeren Shannon Cross har kommet med spekulasjoner om Siri på Apple TV i et blogginnlegg hos Fortune Magazine.

Der blir det skrevet at Cross mener at Siri-teknologien kan løse praktiske problemer knyttet til fjernkontroller. Hun ser for seg at man bare kan si at man for eksempel vil se på en spesifikk fotballkamp, og deretter vil den intelligente assistenten gjøre som befalt og bytte til riktig kanal.

Andre eksempler inkluderer å instruere Siri til å ta opp ett program mens man fremdeles ser på et annet program, bla opp filmer med Tom Cruise i hovedrollen eller å kunne få beskjeder fra smarttelefonen eller datamaskinen via Internett-tilkobling.

Slik fungerer Siri på Apples smarttelefon iPhone 4S:

Stor oppdatering på vei?

Dette er riktignok bare en analytikers spekulasjoner, men nettstedet 9to5Mac har funnet en referanse i iOS-filsystemet til Apple TV 3.1, hvor det er indikasjoner på at en stor maskinvareoppdatering kan være på vei for enheten.

En slik oppgradering vil måtte være nødvendig ettersom den nåværende Apple TV mangler kraft for å kunne håndtere Siri. Slike referanser har ikke nødvendigvis medført endringer tidligere, men denne gangen skal det komme fra en fil som Apple benytter seg av til å aktivere uutgitte enheter i en testfase.

Det gjenstår å se om det er noe hold i disse spekulasjonene, men de sier uansett noe om hvilke muligheter man har med en teknologi som Siri.

(Kilde: 9to5Mac)

annonse