Tek.no

Nyhet

EU skulle bruke 178 mill. på Symbian

25 Mai 2011 06:00

I fjor var det ikke blitt kjent at Nokia ville satse på Microsofts Windows Phone 7. Det som imidlertid var blitt tydelig var at plattformen Symbian hadde problemer med å sparke fra mot konkurransen fra Googles Android og Apples iOS.

Et operativsystem for Europa

Dermed ble det i november offentliggjort at EU og en gruppe private investorer sammen ville bruke 22 millioner euro på å finansiere utviklingen av Symbian. Satsingsområdet var "nye grunnleggende egenskaper", herunder støtte for ulike nettskyteknologier og større utvalg av maskinvare som bruker plattformen.

Prosjektet fikk navnet SYMBEOSE, og målet var at Europa skulle ha sitt eget sterke operativsystem for såvel telefoner som andre elektroniske innretninger, eller et "Embedded Operating System for Europe".

Lagt på is

Siden den tid har mye skjedd. Nokias planer om overgang til Windows Phone 7 er nok en av de viktigste tingene i så måte.

Ifølge Neelie Kroes, visepresident for digital agenda i europakommisjonen, skal prosjektet nå være lagt på is, før noen av pengene har rukket å skifte hender.

Les mer om Symbians fall:

(Kilder: slashgear.com, engadget.com)

Les også
Android vokser seg stor i Norden
annonse
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading