Tek.no

Nyhet

– Nvidias neste skjermkort utsatt

Kan gi AMD et solid forsprang, om ikke også de har problemer.

11 Juli 2011 05:30

Nvidias grunnlegger og CEO, Huang Jen-Hsun, har ved tidligere anledninger uttalt at Nvidias kommende skjermkort basert på 28 nm-teknologien skulle lanseres mot slutten av året. Den påfølgende generasjonen basert på 22/20 nm-teknologien skulle etter planene komme på markedet i 2013.

Skjermortet basert på 28 nm-teknologien går under kodenavnet Kepler, og er oppfølgeren til GeForce GTX 580. Generasjonen basert på 22/20 nm går under kodenavnet Maxwell.

Anonyme kilder Digitimes har snakket med, sier nå at lanseringsdatoene er flyttet betraktelig frem i tid. Kepler skal være utsatt til en gang i 2012, og Maxwell til en gang i 2014.

Problemer hos TSMC – igjen

Forrige gang skjermkortene gikk over til en lavere produksjonsteknikk, 40 nm, ble disse gang på gang utsatt på grunn av problemer hos fabrikken som lager selve kjernen, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).

Grunnen til at Nvidia nå tilsynelatende utsetter skjermkortene sine, skal være at TSMC foreløpig ikke er fornøyd med produksjonen, noe som har ført til utsettelser.

Kildene trekker også frem at på toppen av dette, er ytelsen til Kepler foreløpig lavere enn hva Nvidia ønsker.

Begge problemene var også det Nvidia slet med den gangen 40 nm-skjermkortene deres skulle lanseres, først i form av GeForce GTX 480.

Hva skjer med AMD?

AMDs skjermkort, kjent under kodenavnet «Southern Island» har tidligere blitt forventet i løpet av siste kvartal i 2011. Ryktene skal nå ha det til at det er snakk om første halvdel av 2012, men her har det ikke kommet noe konkret informasjon fra AMD.

(Kilde: Digitimes)

Dette er de råeste skjermkortene:
Se Hardware.nos anbefalinger

Les også
Denne støtter hele fem skjermer
Les også
Radeon HD 7000 får PCIe 3.0
Les også
Dette er kodenavnene på AMDs nye skjermkort
Les også
Nvidia slipper toppmodell for bærbare
annonse

Les også