Tek.no

Nyhet

Microsoft planlegger Zune-mobil

Marius Røstad
5 Sept 2007 08:51

Mobilbransjen står ovenfor en stor endring de neste årene. Fra å være et marked fullt av egne produsenter vil de store IT-gigantene ha en del av kaka.
Apple har som kjent allerede lansert sin iPhone. Det siste året har det også kommet sterke rykter om at Google snart kommer med en egen telefon. Nå bekrefter Microsoft at det ikke er usannsynlig at de vil entre dette markedet.

Les også:
- Microsoft med egen iPhone
- Microsoft først med ”iPod-mobil”?
- Zune blir mobil

Vil lage alt selv
Nå har det i flere måneder pågått spekulasjoner om en eventuell ZunePhone. Hittil har imidlertid Microsoft konsentrert seg om å levere operativsystem til forskjellige mobiltelefoner.
Nå kan det derimot nærme seg en modell der selskapet kombinerer sitt fokus på mobile operativsystemer, med en fysisk enhet som både har kamera, telefoni og MP3-spiller.
- Det er ikke urimelig å tro at det på et tidspunkt vil komme en integrert enhet, sa økonomidirektør i Microsofts avdeling for underholdning og bærbare enheter, Mindy Mount, under et møte med investorer i New York nylig.

Hva blir det til?
Tidligere i år fortalte imidlertid toppsjef i Microsoft, Steve Ballmer, at en Zune-mobil ikke var noe Microsoft noensinne ville utvikle. I nesten samme åndedrag fortalte han imidlertid at det var en smal sak å legge til musikk- og spillfunksjonalitet i Windows Mobile-plattformen.
Denne plattformen har stort sett vært beregnet på profesjonelle brukere, men Mount forventer en endring på dette området. Spesielt siden forbrukerne nå har fått et større ønske om å kombinere arbeid og fornøyelse i en enkelt enhet.

annonse

Les også