Tek.no

Nyhet

Nikon D300s

Små endringer på utsiden.
Erik Faarlund
30 Juli 2009 10:40

For alle som har fulgt med på ryktene de siste månedene, var ikke dette noen overraskelse. Likevel er nye produkter alltid interessant.

Nikon D300s er, som navnet indikerer, ikke en voldsomt stor oppgradering fra D300, men enkelte fobedringer har Nikon puttet inn også denne gangen.

Det mest opplagte er muligheten for å ta opp HD-video. Dessverre, vil mange si, mangler den høyeste oppløsingen på 1920x1080. Men 1280x720 (720p)med 24 bilder pr. sekund er ikke å forakte. Dette med 24 bilder pr. sekund er viktig for filmentusiaster, og noe for eksempel Canon mangler. Det finnes utgang for ekstern mikrofon men ikke for hodetelefoner. Det er mulighet for autofokus mens du filmer. Du kan til og med klippe filmopptakene direkte i kameaet, hvis du ønsker det. Lengste sekvenser du kan ta opp i full oppløsning er på 5 minutter, som bør holde i massevis. Skjermen kan vise en kunstig horisont, slik at du vet om du holder kameraet rett eller ikke.

En annen forbedring er en hastighetsøkning på seriebildeopptak fra 6 til 7 bilder pr. sekund uten vertikalgrep. Setter du på vertikalgrepet kan du få opp til 8 bilder pr. sekund, som tidligere var forbeholdt profesjonelle pressekameraer. Oppstartstid og utløserforsinkelse skal også være forbedret til hhv. 130 og 49 millisekunder.

Solid magnesium på innsiden.

Utover dette er det små forbedringer som bedre skjermvisning (live view) og bedrete justeringer av farger, skarphet og kontrast. Det har også kommet en stillemodus, som reduserer støyen fra speilet og plass til både CF og SDHC minnekort. Du kan i stor grad styre hvordan skrivingen til kortene skal foregå, og implementeringen virker gjennomtenkt. Du kan for eksempel skrive RAW til ett kort og JPG til det andre, eller det samme til begge kortene for å ha sikkerhetskopi. Den innebygde blitsen dekker nå brennvidder helt ut til 16mm

Utover dette er kameraet slik som forgjengeren D300, så for nærmere informasjon om disse, se testen vi gjorde i fjor, eller finn mer info i produktguiden.

På pressekonferansen fikk vi litt anledning til å klå på kameraene, men de var såpass uferdige at det er vanskelig å si noe om hvordan ting vil fungere når kameraet kommer i salg.

Les også
Ny Nikon 70-200 f/2.8!
annonse

Les også