Nyhet

IPv6 skal testes ut

En rekke av verdens største nettsider, inkludert Facebook, Google og Yahoo, er blitt enige om å sette i gang en verdensomfattende test av IPv6, på en såkalt «World IPv6 Day». Selskaper som Akamai og Limelight Networks skal også delta i denne testen. Det er organisasjonen Internet Society (ISOC) som er sponsor for tiltaket.

Meningen er at testdeltakerne skal sette opp IPv6-trafikk på deres nettsider på onsdag 8. juni 2011, og at testen skal vare i 24 timer.

Det skal nå være under 5 prosent igjen av IPv4-adresser, og ifølge denne nedtellingen skal det kun være noen få uker i igjen til alle IPv4-adresser er blitt delt ut.

IPv6-traffikk utgjør per i dag en svært liten del av hele trafikken på internett, ifølge Arbor Networks. Spørsmålet som stilles er om ytelsen på store nettsteder vil opprettholdes med dominerende IPv6-trafikk.

Det er anslått at 0,05 prosent av nettbrukere kommer til å oppleve trege nettforbindelser eller at de vil få problemer med å besøke enkelte nettsider på den tiden testen pågår, dette på grunn av feilkonfigurert eller dårlige nettverksutstyr som brukes i de tusen hjem.

Google og Facebook er allerede i gang med bruk av IPv6-trafikk, men dette skal foreløpig ikke gjelde nettsteder med høy trafikk, eksempelvis google.com og youtube.com. På «World IPv6 Day» skal det brake løs.

(Kilde: Networkworld)

Les også
Verden bryr seg lite om IPv6
Les også
Hjemmebrukere er blitt nedprioritert
Les også
Kun noen få dager igjen
Les også
Nye svitsjer fra Cisco
Les også
Flytter seg til IPv6
Les også
Google med et IPv6-initiativ
annonse