Tek.no

Nyhet

Denne dingsen kan erstatte Q-tips

En smartere måte å fjerne ørevoksen på?

YouTube
7 Aug 2014 14:15

Du har sikkert hørt det før, at du ikke bør fjerne ørevoks med Q-tips. Det vil etter sigende bare trykke en del av voksen lenger inn i øregangen. Og hvis du presser bomullspinnen for langt inn, risikerer du å skade trommehinnen.

Ifølge Tech Crunch finnes det er alternativ løsning. Det er den elektriske ørerenseren OtoTip og den grundigere ørevaskeren TEC fra oppstartsselskapet ClearEar. De er i gang med å samle inn penger via innsamlingsstjenesten Indiegogo, og er i skrivende stund litt over halvveis til målet på 30 000 dollar – med 11 dager igjen.

OtoTip (ørevoksrens)

OtoTip har en myk, roterende spiral som skånsomt graver ut ørevoksen. En beskyttelsesanordning gjør at du ikke har mulighet til å stikke den for langt inn:

TEC (ørevask)

TEC-dingsen varmer og vann til kroppstemperatur, og sprayer vannet inn rundt ørekanalen, og ikke rett mot trommehinnen. Deretter suger den ut ørevoksen. Denne metoden skal angivelig være mer skånsom enn øresprayene du får kjøpt på apoteket.

ClearEar vil at det å rense ørene skal bli like naturlig som å pusse tennene. Under Indiegogo-kampanjen koster OtoTip fra 30 dollar (185 kroner) og TEC fra 100 dollar (625 kroner). Hvis produktene kommer i ordinært salg, vil imidlertid prisen øke med et par hundrelapper.

Les mer om ClearEar på Indiegogo.

Kombinerer biologi og elektronikk til et «superorgan»
3D-printet øre har superhørsel »

(Kilder: Indiegogo via Tech Crunch)

annonse

Les også