Til hovedinnhold

IBM med nye mobiltjenester

Lanserer MobileFirst for bedrifter.

Måten bedriftens data behandles på er i endring. Stadig flere tar med seg sine egne mobiltelefoner på jobb, og det byr på utfordringer. IBM har nå lansert MobileFirst, en tjeneste som skal forenkle hverdagen for bedrifter og deres ansatte.

MobileFirst er en stor samlepakke med ulike tjenester som skal sikre tilgang på bedriftskritisk informasjon, samtidig som bedriften får hjelp til å øke sikkerheten på de ansattes mobiltelefoner.

Les også: Viktigste BlackBerry-lansering noensinne

Sy sammen systemer

Gjennom MobileFirst skal bedrifter kunne lage sine egne apper og tjenester på en enklere måte enn før. Her skal det være mulig å sy sammen mange forskjellige systemer til en pakke som blir enkel å bruke på mobile plattformer. Ved siden av rene bedriftssystemer skal også sosiale nettverk kunne integreres gjennom denne løsningen.

Sikkerhet skal være en viktig del av måten de ulike byggestenene kobles sammen, men i tillegg har IBM lansert MobileFirst Security, der de har tatt inn sin egen sikkerhetstjeneste AppScan.

Sjekker app-sikkerheten

AppScan har i utgangspunktet to funksjoner. Den kan teste apper som kjører, for å se om de foretar seg noe som er galt, eller som ikke er sikkert nok. I tillegg har AppScan en funksjon som analyserer selve kildekoden til programvaren for å avdekke sårbarheter.

AppScan skal støtte alle de største operativsystemene og programmeringsspråkene.

Les også: HP Satser på Android

Skal gjøre programvaren mer pålitelig

Det er heller ikke bare for sikkerhetens del IBM vil hjelpe bedrifter med å analysere appene sine. En funksjon IBM har kalt "Rational Test Workbench" skal hjelpe til med å bedre kvaliteten og påliteligheten til bedriftens apper.

Ved siden av dette kommer MobileFirst Management, som skal ta seg av styring av de mobile enhetene som brukes i bedriften.

– Mye til felles med internetts barndom

– Situasjonen nå har mye til felles med internetts barndom. For 15 år siden tok internett av, og ble raskt noe bedrifter ble nødt til å forholde seg til. Akkurat det samme skjer med mobile enheter i dag. For mange skjer det første møtet med en ny bedrift gjennom en mobil enhet. Plattformen vi bygger er laget for å gi bedriften mulighet til å tenke nytt rundt akkurat dette, forklarer sjef for mobiltjenester hos IBM, Kevin Custis, til eweek.com.

Maribel Lopez er analytiker i Lopez Research, og påpeker overfor nyhetsbyrået Reuters at det i dag bare er programvaregiganten SAP kommer i nærheten av den omfattende mobilstrategien IBM nå har vist frem.

– Hvis markedet får opp øynene for den IBMs store satsning, kommer IBM til å være godt posisjonert for utviklingen, forteller Lopez videre.

IBM har de siste sju årene kjøpt opp ti forskjellige selskaper for å øke satsingen på mobile plattformer. Blant dem er TeaLeaf og Worklight. Sistnevnte lager løsninger for utvikling og styring av programvare for mobiltelefoner og nettbrett.

Les også: Microsoft: – Vi tabbet oss ut på mobiltelefoner

(Kilder: reuters.com, eweek.com)

Mer om
annonse