Til hovedinnhold

Dette er tøffingversjonen av Samsung Galaxy S5

S5 Active skal tåle enda mer enn standardmodellen.

Samsung

Da Samsung lanserte sitt nyeste flaggskip, Galaxy S5, trodde mange det ville bli slutt på Active-modellene – S5 er jo allerede vanntett. Overraskelsen var stor da Samsung likevel i månedsskiftet mai/juni lanserte Galaxy S5 Active. Denne modellen har imidlertid inntil nå vært forbeholdt det amerikanske markedet.

Nå kommer S5 Active også hit til Norge.

Samsung Galaxy S5 Active.Foto: Samsung

Skal tåle en trøkk

Mens den vanlige S5-modellen bare er vanntett, er S5 Active laget så den også skal tåle en ekstra trøkk. Telefonen er IP67-klassifisert, som betyr at den skal tåle både vann og støv. I tillegg har den bestått den militære testen MIL-STA-810G. I denne testen utsettes telefonen for 18 ulike tester, som store temperaturforandringer, høydeforskjeller, støv, sand, samt støt og vibrasjoner. Telefonen skal blant annet takle nordiske forhold som nedkjølt regn og is, opplyser Samsung i en pressemelding.

– Med GS5 Active når vi aktive personer som ønsker en svært god smarttelefon samtidig som de ikke vil bekymre seg over at den skal bli skadet på jobb eller fritiden, sier Stig-Ove Langø, salgssjef i Samsung Norge.

Pulsmåler og treningsapp

Den nye telefonen har i likhet med S5 en innebygget pulsmåler under kameralinsen, og det treningsappen S Health følger også med. Med denne appen kan du sette opp mål og holde oversikt over blant annet hvor mange skritt du har gått, eller hva du har spist.

Telefonen har ellers en 5,1-tommers Full HD-skjerm (1080 x 1920 punkter) og en 2,5 GHz Snapdragon 801 firekjernersprosessor. Telefonen kommer i fargene mørkgrønn eller sølvfarget, og skal være tilgjengelig i butikkene i løpet av november til en anbefalt pris på 5495 kroner.

Vi har testen den vanlige S5-modellen:
Galaxy S5 er en knallgod toppmodell som burde vært bedre »

Her kan du sette opp prisvarsel og få beskjed når Galaxy S5 Active kommer i butikkene »

Hvor mye tåler egentlig mobiltelefonene? Vi har funnet det ut i denne torturtesten »

annonse