Til hovedinnhold

Google vil ta patent på kontaktlinser med kamera

Ikke nok med kamera i brillene og blodsukkertester i linsene.

Fra patentsøknad.

Mange har blitt bekymret over personvernanliggender etter Google lanserte Glass, et par briller med innebygget kamera og en haug med funksjoner. Når omverdenen bruker disse brillene, kan du bli filmet når som helst uten at du vet det. Nå har det samme selskapet tatt patent på et lite kamera som kan plasseres i kontaktlinser, ifølge nettstedet patentbolt.com.

Hvis du vil vite mer om hvordan brillene fungerer, kan du lese testen hos NRK Beta som er den første fullverdige testen i Norge.

Kameraet i kontaktlinsene vil følge øyebevegelsene dine, men plasseres litt på siden i kontaktlinsen for å ikke være midt i synsfeltet.

Kan si ifra når biler krysser

Fra patentsøknad.

Formålet med kameraet er ifølge patentsøknaden ikke først og fremst for å kunne filme uten at andre ser det, men det vil eksempelvis kunne hjelpe de som ser dårlig. For eksempel kan man se for seg at den som bærer linsene får et signal dersom en bil er i ferd med å passere foran vedkommende, noe som for øvrig også kan være lurt for de med normalt syn også. Dette har Google nevnt spesifikt i patentsøknaden. Og kanskje vil ansiktsgjenkjenning være en god idé for de som er dårlig på å huske navn?

Google har for øvrig tidligere i år introdusert smartlinser som tester tårevæsken for å overvåke blodsukkeret.

(Kilde: patentbolt.com)

annonse