Tek.no

Nyhet

Slik skal Apple forhindre knuste iPhoner i framtiden

Roterer mens de faller, slik at skjermen aldri treffer bakken.

Shutterstock
Niklas Plikk
4 Des 2014 06:00

Det er ingen hemmelighet at mobilskjermer er skjøre skapninger. Slipper du en iPhone 6 i bakken med skjermen ned kan vi nesten garantere at skjermen knuser, uansett hva slags «ionisk herding» Apple har drevet med.

Selv om drømmen om safirglass på iPhoner gikk i vasken, ser det ut som Apple prøver å finne nye måter å holde mobilglasset inntakt. I en ny patentsøknad, avslørt av Apple Insider, virker det som Apple vil sikre framtidige iPhone-skjermer ved å få hele mobilen til å snu seg i luften hvis den faller mot bakken.

Vibrerer seg til sikkerhet

I patentet står det at en innebygd dings i telefonen skal kunne estimere fallet når den er på vei mot bakken. Den skal kunne tenke seg frem til hvilken del av telefonen som vil treffe bakken, og så justere fallet ved hjelp av telefonens innebygde vibrator. I teorien skal det hele fungere i tandem med telefonens sensorer, slik som akselerometeret, for å passe på at telefonen treffer bakken på optimal måte.

Bruker hodetelefonplugg som prosjektil

Som om ikke den ideen var sprø nok, nevner patentet to andre måter å redde skjermen til en fallende telefon.

Det første eksempelet går ut på å skyte ut hodetelefonkontakten mens telefonen faller mot bakken, og bruke kraften dette skaper til å snu telefonen i luften. Dette krever naturligvis en slags avfyringsmekanisme i bunnen av hodetelefoninngangen.

Det neste eksempelet nevner en bitteliten gassbeholder, som kan slippe ut gass i luften for å snu telefonen mens den faller.

Lang vei til virkeligheten

Selv om Apple har fått godkjent patentene, betyr det ikke at ideene noen gang vil bli virkelighet. Det er vanlig praksis å helgardere seg med patenter, i tilfelle de tilsynelatende sprø ideene noen gang faktisk blir noe av.

Dermed er det bare å smøre seg med mye tålmodighet, for fall-sikre iPhoner kommer neppe med det første.

Pass godt på telefonen din:
Se så lett iPhone 6 knuser »

(Kilde: Apple Insider)

annonse

Les også

Loading
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading