Nyhet

Tesla skal lage «verdens beste» brikker for kunstig intelligens

Den nye teknologien kan gjøre elbilene helt selvkjørende.

Tesla- og SpaceX-grunnleggeren Elon Musk har tidligere uttalt at han frykter kunstig intelligens vil føre til tredje verdenskrig, men nå kaster han seg sannelig over teknologien selv med full tyngde. Tesla skal nemlig lage kunstig intelligens-maskinvare av særs avansert sort, melder CNBC.

Musk avslørte nylig at bilselskapet skal begynne å produsere AI-brikker som blir intet mindre enn «verdens beste». Brikkene er beregnet på autopilot-systemet til Teslas elektriske biler, som hittil hovedsakelig har benyttet seg av teknologi fra Nvidia.

Store planer, som alltid, fra den ambisiøse Elon Musk. Bilde: Wikipedia

Med det nye initiativet har Musk og Tesla altså tilsynelatende tenkt å løsrive seg fra tredjeparter når det gjelder produksjonen av teknologien for selvkjørende biler. Flere andre bilprodusenter utvikler allerede sin egen teknologi på området.

Mye konkurranse

Ikke så mange flere tekniske detaljer foreligger ennå, og hvorvidt de nye brikkene faktisk blir verdens beste gjenstår selvsagt å se. Hvis selskapet innfrir vil det nok i så fall dreie seg en plattform for helt selvkjørende biler, et felt hvor det allerede finnes mye konkurranse.

Nevnte Nvidia lanserte for eksempel nylig en ny og oppgradert plattform for selvkjørende biler som kan gi ekte «robottaxier». Ellers har Apple også gjort stort store fremskritt på området med sin egen selvkjørende bilteknologi, som har vært under utvikling i lang tid og som for øvrig ble fanget på video nylig. Ikke minst har Google kommet langt via sitt selskap Waymo, som nå tester fullstendig selvkjørende biler.

Tesla-bilene har som kjent allerede selvkjørende egenskaper, men i begrenset grad. Det har imidlertid tidligere dukket opp opplysninger om at Tesla har store planer på feltet, blant annet via rykter om at Tesla planlegger Uber-lignende tjenester med selvkjørende taxier.

Den selvkjørende bilteknologien går stadig fremover: Nå har det kommet en ny sensor som skal legge til rette for helt selvkjørende biler »

Les også
Bli med på en kjøretur i Googles helt selvkjørende bil
Les også
Denne brikken er resultatet av arbeidet til 2000 utviklere i fire år
Les også
Elon Musk sier han skal laste Falcon Heavy-raketten med en Tesla Roadster
Les også
Denne lille dingsen skal gjøre bilene helt selvkjørende
Les også
Tesla har laget en snerten batteripakke til mobilen
Les også
Nvidias nye Drive-plattform skal kunne gi oss helt selvkjørende «robot-taxier»
Les også
Se SpaceX' tabbe-kavalkade
annonse